TERVENDAV SÕNA TAEVAST

Jeesust tõmbas ühe jõuetu mehe poole, kes lamas Betsata tiigi ääres. „Aga seal oli inimene, kes oli olnud haige kolmkümmend kaheksa aastat. Kui Jeesus nägi teda seal lamamas ja sai teada, et ta on juba nii kaua aega haige, küsis ta temalt: „Kas sa tahad terveks saada?” (Joh.5:5-6). See nimetu halvatud mees omab mitut palet ja esindab suurt hulka jõuetuid kristlasi, kellel pole mingit lootust.

Jõuetust on mitut eriliiki: füüsiline, vaimne, emotsionaalne. Nad võivad esineda kas eraldi või ka üheskoos. Sa võid vaimselt ja emotsionaalselt olla kui see lamav mees seal Betsata tiigi ääres. Sa oled lootusetus olukorras ja sa ei näe mingit väljapääsu. Keegi ei mõista sinu kannatuste tegelikku sügavust. Ühelgi sinu sõbral või lähedasel ei tundu olevat piisavalt aega, armastust või energiat, millega jõuda sinu valu tegeliku tuumani.

Vaata hoolikalt selle jõuetu mehe peale ja mõtle kõigile nendele kannatuste aastatele, mil ta koges hoolimatute ja tundetute inimeste poolt põhjustatud valu. Kui sageli võis ta küll sirutada oma kõhetunud käe nende mööda kiirustavate inimeste poole, kellel mõlkusid meeles vaid oma hädad ja hüüda: „Aidake ometi! Ma ise ei suuda!“

Suur hulk kristlasi on vaimselt samuti abitud ja jõuetud tänu pidevatele võitlustele mõne salajase patu pärast, mis on röövinud neilt nii nende vaimse elu kui vitaalsuse. Nad lebavad abitult masenduse ja meeleheite lavatsil, lootes ikka veel mõnele imele ja kellelegi, kes tuleks ja segaks veidi vett, et asjad juhtuma hakkaks. Nad veavad end koosolekult koosolekule, nõustamis-sessioonidele ja seminaridele, oodates seda ühte ja ainsat elumuutvat imet. Ja ometigi ei muutu midagi.

Ma usun, et Jumala suur armastus reageerib inimese südamehüüule ja et Jeesuski läks ka selle mehe juurde kui vastusena tema meeleheitlikule ja piinavale hüüule Isa poole. Piibel räägib nii mõndagi südamest lähtuvate appihüüete kohta: „Oma kitsikuses ma hüüdsin Issandat ja kisendasin oma Jumala poole. Ta kuulis mu häält oma templist ja mu appihüüd jõudis ta palge ette, ta kõrvu.“ (Psalmid 18:7).

Südamehüüd Jumala poole saab alati vastatud ühe armulise, tervendava sõnaga taevast!