JÕUD PÜSIMA JÄÄMISEKS

Piiblis on öeldud, et rõõm Issandas on me tugevus. Ilma selleta pole meil vähimatki lootust püsima jääda. Seetõttu mu armsad, peame olema valvel, sest süütunne ja hukkamõist patu pärast laastavad rõõmu Issandas kõige täiega!

Paljud kristlased on praegugi selle ahelais. Nad ei suuda võtta vastu täit andestust ega uskuda, et neil on õigus tunda rõõmu. Läbi kogu Piibli on näha, kuidas Jumal valab oma rõõmuõli nende üle, kes on õppinud vihkama oma pattu ja armastama Tema õigust. Sama ütleb Piibel ka Jeesuse kohta: „Sa oled armastanud õigust ja vihanud ülekohut, seepärast on Jumal, sinu Jumal sind võidnud rõõmuõliga enam kui su kaaslasi.” (Heebrea 1:9). Inimesed, kes on loobunud oma patust ja elavad ühes Issandaga, võivad seista küll silmitsi teatud võitlustega, mis vajavad klaarimist. Kuid samas on nende sees nii tugev tõmme Issanda poole; üks selline janu ja nälg, et tulemus on vältimatu: nad on rõõmsad!

Kujuta ette, kui Jeesus ilmuks maisel kujul, rõivastatuna kui tavaline inimene ja istuks su kõrvale. Haavatud ja lüüasaanud kristlasena, kelle näolt peegeldub vastu vaid üks süngus, süütunne, hukkamõist ja hirm, ei tunne sa Teda isegi ära, kui Ta sinuga rääkima hakkab:

"Kas sa tõesti armastad Issandat?" küsib Ta.
Sa eeldatavasti vastad: "Vägagi!"
"Sa oled pattu teinud, kas pole?"
"J-j-ja..aa…a" vastad sa.
"Usud sa, et Ta andestab kõigile, kes tunnistavad oma patud ja pöörduvad neist?“
"Jah, aga . . .Teate, mis härra? Ma usun, et olen oma Päästjale väga haiget teinud ja Teda vägagi haavanud."
"Aga kui te olete selle üles tunnistanud, miks te siis Tema andestust vastu pole võtnud??"
"Olen seda teinud mitmeidki kordi!"
"Usute te, et Ta on võimeline andestama 499 korda – igakord, kui oma patud tunnistate ja meelt parandate?"
"Jah."
"Kas te vihkate oma pattu? Kas te siiski igatsete Tema järele?"
"Ja kuidas veel!"
"Aga miks te siis lasete Saatanal röövida eneselt ristil saavutatud võidu ja Talle poolt valatud veres peituva väe? Miks te ei võta vastu Tema rõõmu ega tõsta oma pilku üles?“
Mu armsad, ärge andke alla ega loobuge oma rõõmust Issandas. Teil on täielik õigus Teda kiita – hõisata, laulda ja olla rõõmsad oma Issandas, sest Teil on Isa, kes andestab!