JUMALAST ANTUD UNISTUSED JA UNENÄOD by Gary Wilkerson

1 Moosese 37:5 on öeldud, et: „Kord nägi Joosep unenäo.“ Jumal kõnetas Joosepit otse tema unenägude kaudu ja ta ei kohkunud neist tagasi, vaid lasi neil hoopis sütitada jumaliku ambitsiooni oma südames. Sõna unenägu mainitakse Piiblis 113 korda ja üle 30 salmi neist on seotud Joosepiga.

1 Moosese 37:5 jätkub: „…ja jutustas selle oma vendadele; seejärel hakkasid need teda veel enam vihkama.“ Paljud meist häbenevad unenägusid või unistusi, mille Jumal on me südamesse pannud ja osa sellest on tingitud hirmust selle ees, mida teised neist arvavad. Samas aga – seni kuni me ei räägi neid jumalikke asju välja, ei saa need ka iialgi sündima. Oma unenäole või unistusele hääle andmine on juba ususamm omaette.

Minu unistuseks oli aastaid juhtida sellist elujõulist kogudust nagu Springs’i Kogudus (The Springs Church), aga igakord, kui sellest unistusest rääkisin, nägin inimeste kahtlevaid pilke. Mul oleks nii kerge olnud langeda nende kahtluste alla; seda enam, et olin sinnamaani olnud alati ju vaid väikeste koguduste pastor. Kuid tänu Jumalale, et Ta Vaim julgustas mind jätkuvalt ütlema „jah“ unistusele, mille Tema ise oli pannud mu sisse ja usaldama, et Tema teeb selle ka teoks.

Pole midagi hullemat, kui anda järgi ahvatlustele, mis hävitavad Jumala poolt antud unistuse. Ka Joosep oleks võinud patule järgi anda, kui Pootifari naine teda võrgutada püüdis. Kuid kui sa elad Jumalale, teed endast kõikvõimaliku, et Teda mitte kurvastada. Joosepi väärikus ajas Pootifari naise marru, kuid ta seisis õige asja eest, kui temaga magamast loobus. „Kuidas tohiksin siis teha seda suurt kurja ja pattu oma Jumala vastu?” (1Moosese 39:9).

On aeg, et haaraksid taas unistuse järele, mille Jumal sulle ammu aega tagasi andis. Võid küll ise mõelda, et oled kuhugi „kaevu“ kinni jäänud ja tegu on ühe lõputu katsumusega, kui samas Jumal valmistab sind ette Tema auväärseks teenimistööks. Või kardad sa unistada? Siis palu, et Jumal asendaks su hirmu usuga. Tuled sa ehk perest, kus asjad ei toiminud hästi? Luba Jumalal juhtida end sõltumata vanadest haavadest. Või kardad sa, et oled liialt kaua pattu teinud? Siis pea meeles Tema tõotust minna iga ühe oma lamba järgi, kes on eksinud.
Jumal tervitab igat patust astuma usuellu ja päästab iga oma uskuva sulase ükskõik millisest august, kuhu nad ka langenud poleks. Ära lase millelgi takistada seda kõrget kutsumist, millesse Jumal sind kutsub. Ta tahab asetada su jalad kiiremale rajale, mis toob au Tema nimele.