KUI ÕIGET ASJA TEHES ASJAD IKKA KIIVA KISUVAD

Taavet on näide mehest, kelle süda põles Jumalale; mehest, kes elas ja toimis õigesti (kui vaid Batseba ja Uurija lugu välja arvata). „Sest Taavet oli teinud, mis õige oli Issanda silmis, ega olnud kogu oma eluaja lahkunud kõigest sellest, mis ta temale oli käskinud, välja arvatud hett Uurija lugu.“ (1 Kuningate 15:5). Alates hetkest, mil Saamuel valas õli ta üle, võides teda Iisraeli kuningaks „tuli Issanda Vaim võimsasti Taaveti peale, alates sellest päevast ja edaspidi.“ (1 Saamueli 16:13). Piiblis on öeldud, et: „Saul kartis Taavetit, sest Issand oli temaga...Taavetil oli edu kõigil oma teedel ja Issand oli temaga…Saul nägi ja mõistis, et Issand oli Taavetiga.“ (1 Saamueli 18:12, 14, 28). Ja mida Taavet kõige selle hea ja õigesti käitumise eest sai? Kõikvõimalikke jamasid eest ja takka! Kuid pea meeles – Jumal oli endiselt temaga!

Mõtle tagasi ajale, mil see sama jumalakartlik mees seisis vaprana hiiglase Koljati ees. Mõtle rahvahulkadele, kes hüüdsid: „Taavet on võitnud kümneid tuhandeid!“ Järgmine hetk aga on ta hirmust kange ning ta parim sõber on temast võõrdunud. Ta on nii suures paanikas, et teeskleb oma naha päästmiseks hullu. Ta varjas end koobastes ühes 400 rahulolematu kaaslasega, kes olid tema ümber. Taavet ütles: „Ühel päeval saan ma ometi otsa Sauli käe läbi; mul ei ole tõesti paremat kui põgeneda vilistite maale.“ (1 Saamueli 27:1). Taavet oli räsitud erinevatest hirmudest. Oma võidmis-päevale tagasi vaadates võis ta küll pidada seda suureks veaks, mõeldes: „Issand, see pole võimalik, et oled koos minuga. See pole võimalik, et olen Sinu võitu. Kõik läheb ju täiega viltu. Mis mõtet sel kõigel on? Ilmselgelt oled Sa pahane mu peale.“ Oled sa kunagi midagi sarnast öelnud?

Kuid Jumal polnud hüljanud Taavetit – mitte hetkekski! Sest me teame, et: „Issanda Vaim tuli võimsasti Taaveti peale, alates sellest päevast ja edaspidi.“ (1 Saamueli 16:13). Nõnda on ka sinu ja minuga. Päeval, mil Jumala Vaim juhtis meid Jeesuse juurde ja võidis meid, tuli Ta me ellu, et jääda ja seal elada. Seega on Ta su trööstija keset kõiki su katsumusi ja ebamugavaid olukordi. Ja isegi kui tundub, et asjad kisuvad kiiva, on Jumalal siiski kontroll kõige üle, kui vaid usud sellesse ja usaldad Teda.