LÕPUAEGADE LÕIKUS OOTAB!

Neis sulastes, kes toovad sisse lõpuaja suure lõikuse, on midagi erilist ja unikaalset. Esiteks – nad ei karda „künda sügisel“. „Laisk ei künna sügisel: lõikusajal ta ootab asjata.“ (Õpetussõnad 20:4).

Jeesus ütles, et põllud tähendavad maailma – rahvaid, rasse, inimesi. Kui ma 1958 aastal New Yorki tulin, ütlesid nii kirik, ühiskond kui valitsus, et narkomaanid on parandamatud. Eriti veel heroiinisõltlased. Ehk teisisõnu ütlesid nad: „See on liiga karm pinnas, mida künda! Nad ei taha nagunii Jumalat ja nendeni on võimatu jõuda.“ Kuid Jumal ütles mulle: „Mine künna! See on teemanti kaevandus ja ma tahan võtta sealt suure lõikuse.“ Ja Ta on seda ka teinud.

Meie riigi lõuna piiridel kiristatakse hambaid, kuna miljonid illegaalid voolavad me maale. Illegaalseid isikuid voolab New Yorki ja Californiasse üle kogu maailma. Jumal on tõstnud üles kogudusi, kes nendega tegeleks, kuna selles peitub võimalus „künda“. Jumal on avanud neile sel moel ühe misjonipõllu. Selle kaudu on tõusnud esile ka noori jumalariigitöölisi, kes kord ise olid illegaalid, kuid kes nüüd lähevad misjonäridena tagasi oma kodumaale ja kuulutavad seal evangeeliumi.

Jah, jumalakartmatuse külmad tuuled puhuvad üle maailma! Nii juudid kui moslemid on ühtaegu külmad Jumala suhtes. Paljud tunduvad nii kalgid ja lootusetud, kuid Jumal ütleb: „Ära logele – mine kündma!“ Mitte ühegi inimese ega rahva kohta ei peaks saama öelda: „Ta on liiga külm, liiga kalk, liiga kauge Jumalast!“ Mine ja külva! Künna ja sa saad lõigata! Sest lõpuaegadel, kus elame, toob Jumala Püha Vaim kõik patutunnetusele.

Enne Times Square’i Koguduse rajamist öeldi meile, et New York on liiga karm ja kuri paik, kus pole mingit lootust ja kus pühapäeva õhtul ei tule keegi kirikusse. Linnas pidavat valitsema liiga palju küünilisust ja kuritegevust, mistõttu mitte keegi ei pidavat tulema kirikusse, veel enam õhtusel ajal. See pidavat olema liiga karm paik, kus künda. Kuid meie puupüsti täis kirik annab kinnitust, kui väga nad eksisid.