KUS ON TIMOTEOSED?

Me elame ajastul, kus maailma varitseb tuuma –ja keemiarelva plahvatuse oht. Miljonite inimeste südamed värisevad hirmust ja Jeesuse Kristuse kogudus seisab silmitsi suurima väljakutsega, kui eales varem kogu ajaloos. Me ees laiub maailm, mis sööstab kaose poole.

Sellele kõigele mõeldes, küsin: „Kus on Kristuses peituv meelevald? Kus on kogudused ja karjased ning tavakristlased, kes mõtleksid nii nagu Jeesus mõtleb? Kus on need, kes ei aja taga omaenda huve ja plaane, vaid otsivad Kristuse meelsust keset neid aegu?“ Need, kes keskenduvad vaid iseenda heale käekäigule, kaotavad tasapisi lähedase suhte Kristusega. Nad võivad küll kuulutada Temast, kuid nad tunnevad Teda üha vähem ja vähem. Ühtlasi aga on avatud üha suurematele kiusatustele.

Las ma küsida su käest: „On su kogudus küll elujõuline ja edukas, kuid samas tundub, et kaugel Pauluse olemusest ja asjadest, mis Kristusele korda lähevad? Aga kuidas on lood sinu endaga? Kas palvetad kellegi eest, kui näed ta töötu olevat? Otsid sa võimalusi olla abiks ja teenida teisi?“ Kus on need tänapäeva Timoteosed? Kus on need Jumala mehed ja naised, kes on nõus loobuma jõulisest üleskutsest olla edukad ja tunnustatud? Kus on need, kes häälestavad oma südamed innukale palvele, alistades kõik oma elu aspektid Jumalale ja saades täielikult Kristuse ja Tema koguduse teenijaiks?

Meie palve peaks olema: „Issand, ma ei taha keskenduda vaid iseendale maailmas, mis on väljumas kontrolli alt. Ma ei taha muretseda vaid omaenda tuleviku pärast. Ma tean, et kõik mu teed on Sinu kätes. Palun, Issand, lase mul osa saada Sinu meelsusest, mõtteviisist ja asjadest, mis Sulle muret valmistavad. Ma tahan omada samasugust teenija südant nagu on Sinul.“

„Pane tähele iseennast ja õpetust, jää kõigesse sellesse püsima, kui sa seda teed, siis sa päästad enda ja need, kes sind kuulavad.“ (1 Timoteose 4:16).