LÕIKUS ON VALMIS

Jeesus annab meile pildi sellest, millised lõpuajad välja näevad. See viimaste aegade pilt sai alguse Tema taevasse ülesminekust ja lõpeb Tema tagasitulekuga, mis muide on nüüdseks juba väga lähedal!

Jeesuse jüngrid tahtsid teada, mis seisus lood on, kui aeg hakkab lõpule jõudma ja Jeesus vastas neile, rääkides näljahädadest, maavärinatest, tagakiusust ja lõhedest rahvaste vahel. Sellest, kuidas valeprohvetid ja vale-Kristused petavad paljusid, juhtides neid valele teele. Usklikel lüüakse päid maha ainuüksi juba Kristuse nime mainimise pärast. Paljude usklike armastus Jumala vastu jaheneb ning osad langevad ära tänu tohutule patu ja seadusetuse mõjule. „Ja päikeses ja kuus ja tähtedes on siis tunnustähti ja maa peal on rahvastel kitsikus ja nõutus merekohina ja veevoogude pärast. Inimesed jäävad hingetuks maailma peale tulevate sündmuste kartuses ja ootuses, sest taeva vägesid kõigutatakse.“ (Luuka 21:25-26). Ehk teisisõnu – Jeesus kirjeldab kõige ärevamat, masendunumat ja stressis põlvkonda läbi aegade.

Kuidas siis on? On’s need Ta prohveteeringud sündimas me oma silme all just praegu? Mõelgem sellele. Pole kahtlustki, et kaasaja põlvkond on täis hirmu ja ärevust. Suured rahvahulgad on hirmunud tänu tohututele katastroofidele: orkaanidele, maavärinatele, tsunamidele, maanihetele ja tornaadodele. Enamus rahvaid värisevad hirmust terrorismi ees. Südamehaigused on aga peamiseks surmapõhjuseks kogu maailmas.

Valeusundid, valeprohvetid ja vale-Kristused juhivad paljusid kõrvale õigelt teelt. Miljonid inimesed pöörduvad islami poole, kus rahvus rahvuse järel saab islamist läbi immutatud. Te olete ikka täitsa pimedad, kui ei näe, et kõike, mida kõigutada annab, seda kõigutatakse. Kuid keset kõiki neid pöördelisi aegu ja suurt möllu, kuulen ma Jeesuse sõnu: „Põllud on valged ja lõikuseks valmis!“ (vt Johannese 4:35) Olen veendunud, et Ta ütleb oma kogudusele: „Inimesed on valmis kuulama. See on see aeg, mil uskuda lõikusesse. See on see aeg, mil tuleb hakata lõikama.“

Kristus on selle lõikuse Issand ja kui Tema kuulutab, et lõikus on valmis, tuleb meil seda ka uskuda. Vahet pole, kui kurjaks see põlvkond ka ei muutuks. Vahet pole, kui võimsana Saatan ka ei tunduks – meie Issand ütleb meile: „Lõpetage raskustele keskendumine ja tõstke selle asemel oma silmad. On aeg hakata nägema, et põllud on lõikuseks valmis.“