ISSANDA MÕÕK by Carter Conlon

”„Ja Gideon ning sada meest, kes olid koos temaga, jõudsid leeri serva keskmise öövahikorra alguses, just siis kui valvurid olid seatud kohtadele. Siis nad puhusid sarvi ja purustasid kruusid, mis neil käes olid. Ja need kolm salka puhusid sarvi, lõid kruusid katki, haarasid vasakusse kätte tõrviku, paremasse kätte sarve puhumiseks ja hüüdsid: „Issanda ja Gideoni mõõk!” Ja igaüks jäi seisma oma kohale ümber leeri. Aga kogu leer jooksis, karjus ja põgenes.” (Kohtumõistjate 7:19-21).

Kogu vaenlase leer põgenes Giideoni ja tema 300 mehe ees! Sarve puhumise saatel purustasid iisraellased nende käes olevad kruusid, sümboliseerides sellega inimliku arutlemise, nõrkuste, enese vihkamise ja alavääristamise läbilõikamist. Nad purustasid need kõik, tõstes kõrgele saviastjais olnud tõrvikud, mis sümboliseerisid Jumala väge.

Nad hüüdsid: „Issanda ja Gideoni mõõk!” See viitas Jumala väele läbi nende, kes Temasse usuvad. Sest tead, mis? Kui sa otsustad võtta avalikkuse ees kindla seisukoha ega lase Jumala tunnistusel jääda varjatuks, siis Jumal teeb su heaks seda sama, mida Giideoni ja ta armee heaks – Ta saadab vaenlase leeri segaduse! Piiblis on öeldud, et midjanlased tõusid üksteise vastu ja hakkasid ka sõdima üksteise vastu. Nende seas tekkis suur segadus, kuna Jumala nähtav tunnistus oli tõusnud taas üle maa – seda läbi inimeste, kes vaatamata oma nõrkustele, uskusid siiski Jumalat.

See sama imeline võit on kättesaadav ka sulle ja mulle. Kõik, mida selleks vaid vaja läheb, on see, et keegigi – olgu selleks, siis 10,20, 50 või 100 inimest – ajaks end püsti ja kuulutaks: ”Ma usun Jumalasse! Ma usun, et Jumal võib võtta mu elu ja muuta midagi selle kaudu. Ma usun, et Ta võib panna kaastunde mu südamesse ja muuta mind hääleks selle põlvkonna keskel. Ma usun Teda isegi keset oma puudulikkust. Ma tean, et mul endal pole suurt palju midagi anda, kuid Jumal varustab mind kõigega, mis tarvis.”

Kujutan vaid ette, kuidas põrgu juba praegu väriseb, sest vaenlane teab väga hästi, mis saab sündima, kui sina ja mina julgeme uskuda nii!

__________
Carter Conlon liitus Times Square’i koguduse pastorite meeskonnaga ps. David Wilkersoni kutsel 1994 aastal. 2001 aastal sai temast koguduse vanempastor. Tugev, samas kaastundlik juht, kes on pidev kõneleja World Challenge’i poolt korraldatavatel pastorite ja juhtide konverentsidel.