JUMAL EI LASE SUL MURDUDA

Tuleta endale meelde, et Jumal teab täpselt, kui palju sa kanda suudad ega lase sul seetõttu jõuda murdumiseni.

Meie armastav Isa ütles: „Senini pole teid tabanud muu kui inimlik kiusatus. Aga Jumal on ustav, kes ei luba teid kiusata rohkem, kui te suudate taluda, vaid koos kiusatusega valmistab ka väljapääsu, nii et te suudate taluda.“ (1Korintlastele 10:13)

Kõige suurem jumalateotus on arvata, et Jumal on kõigi su kannatuste ja katsumuste taga; et su Taevane Isa distsiplineerib sind; et Jumal peab vajalikuks lasta su südamel veel paaril-kolmel korral murduda enne kui Ta laseb sul saada osa oma õnnistustest. See pole üldsegi mitte nii!

On tõsi, et Issand korrigeerib neid, keda Ta armastab, kuid see toimub vaid teatud aja jooksul ja pole iialgi mõeldud selleks, et sulle haiget teha. Jumal ei ole kõigi segaduste autor sinu elus ja nõndasamuti ei ole seda sa ka ise. Vaenlane püüab haavata meid läbi teiste inimeste nõnda nagu ta püüdis Iiobile haiget teha läbi tolle uskmatu abikaasa.

Sinu Taevane Isa jälgib sind vankumatu pilguga, mistõttu iga sinu liigutus on fikseeritud ja iga su pisar kokku kogutud. Ta on tuttav iga sinu valuga ja teab täpselt, millal vaenlase tagakius on sind viinud viimase piirini, sest see on aeg, mil Ta astub esile ja ütleb: „Nüüd aitab!“ Kui sinu valu ei too sind enam Jumala ligi, vaid hakkab hoopis nõrgestama sinu vaimulikku elu, astub Jumal esile. Sest Ta ei saa kuidagimoodi lubada oma ustaval lapsel minna allamäge liigse valu või hingepiinade tõttu.

Jumal vabastab sind su lahinguist mõneks ajaks ja teeb seda just täpselt õigel ajal. Ta ei lase iialgi su valul hävitada su mõistust, sest Ta on tõotanud tulla õigel ajal ja pühkida ära kõik su pisarad, andes sulle rõõmu tuha asemel. Jumala Sõna ütleb: „...õhtul jääb nutt varaks, kuid hommikul on hõiskamine.“ (Psalm 30:5)