TEMA TAASTAB SU RAISATUD AASTAD

„Ja ma tasun teile nende aastate eest, kui saagi sõid rohutirtsud, vastsed, mardikad ja röövikud - see mu suur sõjavägi, kelle ma läkitasin teie kallale.“ (Joel 2:25).

Kui palju aastaid sa raiskasid enne kui sa parandasid meelt ja andsid kõik üle Jeesusele? Kui palju aastaid sai ära söödud patu –ja vastuhaku röövikute poolt?

Sa küll tead, et oled andeks saanud ja su minevik on unustatud, sest see on kaetud Jeesuse verega, kuid kas poleks tore, kui sa saaksid tagasi kõik need aastad, et elada neid uuesti Issanda auks?

„Ma oleks võinud olla palju lähemal Kristusele! Ma oleks võinud valmistada nii palju rõõmu Talle! Ma oleks võinud säästa nii iseennast kui oma peret kõigest sellest valust ja kannatustest. Kui pime ma küll olin! Kui orjastatud vaenlase poolt! Ma olin nii lähedal, et kaotada oma hing ja mõistus. Pole mingit võimalustki, et heastada kõiki neid raisatud aastaid!“ Kui sageli sa oled mõelnud selliseid mõtteid?

Paulus ütles oma elu lõpusirgel olles: „Olen võidelnud head võitlemist, lõpetanud elujooksu, säilitanud usu. Nüüd on mulle valmis pandud õiguse pärg...“ (2Timoteose 4:7-8). Ta ütles ka: „Ma unustan kõik, mis on taga, ja sirutun eesoleva poole, ma püüdlen sihtmärgi poole, Jumala üleva kutsumise võiduhinna poole Kristuses Jeesuses.“ (Filiplastele 3:1-14). Ehk siis teisisõnu: „Unusta oma minevik ja rühi edasi Jeesuses!“

Üks Saatana lemmikumaid piinamisviise on tuua kapist välja su mineviku luukered ja hirmutada sind nendega! Ta püüab veenda sind, et see vana sõltuvus või iha tõuseb taas esile su südames ja viib sind tagasi su vana elu juurde. Või sa võid langeda uhkuse ohvriks arvates, et sina ei lange iial! Kuid niiviisi mõeldes oled sa üks esimesi vaenlase märklaudu!

Sa võid kogeda kahetsuse laineid seni, kuni elad. Ja on tõsi, et mälestused hoiavad sind alandlikuna. Kuid Jumala silmis on su minevik juba ammu kustutatud. Ja mis puutub hukkamõistu või süütundesse, siis selle kohta ütleb Jumal, et: „Unusta minevik ja rühi edasi selles suunas, mida mina olen sulle tõotanud!“

Me näeme pilti taolisest taastamisest Uues Testamendis, kus Jeesus tervendas kuivanud käega mehe. „Siis ta ütles inimesele: "Siruta oma käsi!" Ja too sirutas ning ta käsi sai jälle terveks nagu teinegi.“ (Matteuse 12:13). Tea, et kui Jeesus sind taastab, siis Ta tervendab ka kõik sinu haavad!

Armsad, võtke need vanad haavad – kõik oma mure ja kahetsus oma raisatud aastate pärast – ja laske Jumalal taastada kõik need aastad, mis said röövitud teilt. Seejärel aga rühkige edasi Tema kõrgema kutsumise suunas.