ÄRA JÄÄ PAABELISSE!

Paabel on langemas! See ahnust ja isekust täis kauplev maailm on kokku kukkumas. „Tulge temast välja, mu rahvas, et te ei saaks tema pattude osaliseks ning et te ei kannaks midagi tema nuhtlustest!“ (Ilmutuse 18:4).

Me oleme Paabeli muutnud nii ülivaimulikuks, et oleme maganud maha ühe lihtsa, aga algelise tõe tema kohta. Ilmutuse 18 ptk’s on temast juttu, mainides nii tema toredust, kui kaupmeeste rikastumist tema arvelt (vt Ilmutuse 18:3). Selles pole iseenesest midagi halba, kui kaupmehed saavad rikkaks. Kuid Paabel esindab ahnuse vaimu – ütlemata võimast, kurja ja pidevalt takka ajavat vaimu, mis ütleb: „Inimestel pole tähtsust. Kõik, mis loeb, on vaid kasumi number!“

Kaupmehed saavad nutma sel õuduste päeval. Mitte nende suurte rahvahulkade pärast, kes põlevad „gaasikambrites“, vaid seepärast, et nende rahamasinad on läind’! Wall Street’i on kutsutud ameeriklaste „ahnuse pealinnaks“, kuid selle vaimsus ei piirdu vaid selle piirkonnaga – see valitseb üle kogu maa, kaasaarvatud koguduses!

Püha Vaim ütleb: „Ära lase oma ahnusel teha kaupmehi rikkamaks. Ära lase oma kulutustel ja võlgadel end kaasa kiskuda. Piira oma isusid. Aitab juba! Astu maha sellelt Paabeli ahnuse rattalt. Raputa eneselt see vaim, mis ihkab üha enamate rikkuste ja asjade järele! Ära võta osa Paabeli patust, mis kaupleb ahnuse vaimuga.“

Milline imeline ettevalmistusaeg – Jeesus tahab, et oleksin koos Temaga! Alates päevast, mil’ Ta lahkus siit maa pealt, on Ta valmistunud minuga kohtumiseks taevas. Tänu Jumalale selle võrratu ettevalmistuse eest! Jeesus ütles: „Minu Isa majas on palju eluasemeid. Kui see nõnda ei oleks, kas ma siis oleksin teile öelnud, et ma lähen teile aset valmistama? Ja kui ma olen läinud ja teile aseme valmistanud, tulen ma jälle tagasi ja võtan teid kaasa enese juurde, et teiegi oleksite seal, kus olen mina.“ (Johannese 14:2-3). Taoline armastus annab mulle rohkesti jõudu. Ta valmistub minu jaoks ja vastutasuks selle eest, igatsen mina valmistuda Tema jaoks!