JUMALA ERIÜKSUS

Te olete kindlasti kuulnud USA sõjaväe eriüksustest – erikoolituse saanud sõjaväest sõjaväes; pühendunud sõduritest koosnevast eliitüksusest. Eriüksused koosnevad täielikult vaid vabatahtlikest; võitlejatest, kes on silma jäänud oma ülematele ja kutsutud esile nende poolt.
Enne Afganistani sõda oli Osama bin Laden väitnud, et Ameerika sõdurid on nõrgad, argpüksid ning koolitamata mägisteks lahinguteks. Ta eeldas, et Taliban saadab USA sõdurid tagasi koju, tundes suurt häbi ja piinlikkust, kuid ta ei olnud arvestanud Ameerika eriüksustega. See kartmatu üksus tungis Afganistani peaaegu 2000 sõduriga, piirates vaid mõne päevaga ümber kõik vaenlase tugipunktid.
Ma usun, et Jumal on tegemas midagi sarnast ka vaimses maailmas. Mind hämmastas Püha Vaimult palves saadud mõte, mis peegeldas Jumalat tegutsemas taevastes sfäärides otsekui salateenistusena. Ta on tõstmas esile sõjaväge sõjaväes, otsides oma tavasõdurite seast neid, kellest moodustada vabatahtlike eliitüksus. See eriüksus koosneb sõdalastest, keda Tema saab puudutada ja üles õhutada, et minna lahingusse vaenlase vastu. Me näeme seda ka Piiblis, Sauli erilise sõjaväe näol, kelle kohta on öeldud: „...ja koos temaga läks sõjavägi, need, kelle südant Jumal oli puudutanud.“ (1Saamueli 10:26).

Jumala eriüksused hõlmavad tänapäeval nii noori, keskealisi kui vanemaidki, keda on treenitud nende salajases palvekambris. Nende lähedane osadus Jeesusega on õpetanud neid sõdima, mistõttu nüüd nad teavad, kuidas tulla toime lahingutega vaimses sfääris – olgu see siis mäetippudel või orgudes.

Jumala sõjavägi sõjaväes on olemas iga rahva keskel. Ja kuigi selle tegevus võib hetkel olla varjatud, näeme me peagi selle avalikke etteasteid Jeesuse nimel ja väes. Jumala Sõna murrab läbi ja põuaeg jõuab lõpule. Jumal saab valitsema ja Tema Sõna võidab kõik.

„Aga see rahvas, kes tunneb oma Jumalat, jääb kindlaks ja tegutseb.“ (Taanieli 11:32)
„Aga kes ootavad Issandat, saavad uut rammu, need tõusevad tiibadega üles nagu kotkad: nad jooksevad ega tüdi, nad käivad ega väsi.“ (Jesaja 40:31)