KUIDAS TÕUSTA JA VÕIDELDA

Kogudustes räägitakse pidevalt vaimulikust sõjapidamisest. Sellele vaatamata pole kristlased õppinud ära vaenlasele vastu seismist, olles vaenlase jaoks ikka lükata ja tõugata

Mina ei usu, et iga ebaõnnestumine, mis kristlastele osaks saab, lähtub Saatanast. Me süüdistame teda alusetult iseenda hoolimatuses, sõnakuulmatuses ja laiskuses. Nii kerge on ju süüdistada vaenlast oma rumaluses, sest sellisel juhul ei pea me ise selle teemaga tegelema. Kuid, tänapäeva maailmas eksisteerib ka tõeline vaenlane ja tal on käed-jalad tööd täis!

Las ma rääkida sulle midagi Saatana strateegiast. Kui ta ei suuda kangutada Kõikväelist Tema troonilt, siis ta püüab lammutada Jumala kuju sinu sees! Ta tahab muuta kõik usklikud nurisejateks ja süüdistajateks.

Samas ei saa Saatan sind rünnata oma suva järgi, sest Jumal on seadnud tulemüüri iga oma lapse ümber ja Saatan ei saa sellest läbi ilma Jumala loata.

Saatan ei ole võimeline lugema kristlase mõtteid. Mõned kristlased kardavad paluda, kuna nad pelgavad, et Saatan kuulab salaja pealt. Teised arvavad, et vaenlane saab lugeda nende mõtteid. Kuid see pole nii! Ainuüksi Jumal saab olla kõikjalviibiv ja kõiketeadev.

Piibel käsib meil tõusta, olla tugev ja sõdida liha ja Kuradi vastu: „Valvake, seiske usus, olge mehised, saage tugevaks!“ (1Korintlastele 16:13). „Viimaks veel: saage vägevaks Issandas ja tema tugevuse jõus!“ (Efeslastele 6:10)

Sa pead jõudma punkti, kus sul on kõrini sellest, et Kurat sind pidevalt tümitab, täites su elu madalseisude, depressiooni, kurbuse, tühjuse ja kiusamistega!

Kohtumõistjate Raamat ütleb meile, et: „Ja Iisraeli lapsed tegid kurja Issanda silmis ning Issand andis nad seitsmeks aastaks Midjani kätte. Midjani käsi Iisraeli peal osutus tugevaks ja Midjani pärast tegid Iisraeli lapsed endile need mägedes olevad õõned ja koopad ning redupaigad.“ (Kohtumõistjate 6:1-2)

Iisraellased olid oma elu kõige madalamas seisus, olles näljaste, hirmunute ja abitutena sunnitud elama erinevais koopais ja kaevikuis. Kogu lugu sai alguse Gideonist ja levis siis kulutulena üle kogu laagri – iisraellased olid väsinud ja tüdinud peitmast end neis pimedais koopais!

Gideon ütles iseendale: „Kui kaua me peame seda kõike taluma? Midjanlased marsivad läbi meie maa kogemata mingitki vastuseisu. Keegi ei tõuse neile vastu ega võta midagi ette! Meile on räägitud, et meie esiisade Jumal tegutses meie isade heaks, kuid vaata nüüd meid – me oleme puupaljad ja elame pidevas hirmus!“

Miski tõstis pead Gideoni sees ja ta ütles midagi, mida Jumal igatses juba ammu kuulda: „See on kestnud liiga kaua! Me teenime kõikvõimast ja võidukat Jumalat. Miks lepime siis päevast päeva sellise virelemisega?“

Jumal ei liiguta lillegi enne kui sa pole lõplikult tüdinud – kuni sul pole kõrini kõrini olemisest! Sa pead tegema nii nagu Gideon tegi – hüüdma Issanda poole! Sest me teenime seda sama Jumalat, keda Iisrael teenis. Ja kui ta võttis iisraellasi kuulda keset nende ebajumalateenistust, siis Ta võtab kuulda ka sind, kui sa oled siiras ja avatud.