HOIA OMA SÜDA AVATUD - Gary Wilkerson

„Pikameelne on parem kui kangelane, ja kes valitseb iseenese üle, on parem kui linna vallutaja.“ (Õpetussõnad 16:32). Kas pole mitte huvitav? Me tahame anda oma elud evangeeliumi ja misjonitöö heaks, kuid seniks, kuni me ei küpse ja kasva ning toida omaenda südant ja hinge, ei saa linna vallutamisest midagi enamat kui vaid linna vallutamine. Sellest saab aga linn, mis on täis õnnetuid, ärritunud, heitunud ja masendunud inimesi.
Linna vallutamine Jumalariigile tähendab tegelikult seda, et me süda on nii täis Issanda rõõmu, et me liigume järgmises suunas. Mis tähendab seda, et peame kandma hoolt omaenda südame eest ja jälgima ning haldama „omaenda linna“. „Hoia oma südant enam kui kõike muud, mida tuleb hoida, sest sellest lähtub elu!“ (Õpetussõnad 4:23) Näed sa, mida siin öeldakse? Kogu elu ja sellega kaasnev, lähtub südamest. Enamus meist kui usklikest püüab seda kõike kätte saada, samas kui see kõik on meile juba Jeesuses Kristuses antud. Peetrus ütles, et Jeesuse „jumalik vägi on meile kinkinud kõik, mis on vajalik eluks ja vagaduseks.“ (2 Peetruse 1:3). 
Me õpetame, et uus leping, mis lähtub Jeesuse Kristuse ristitööst, on juba lõpetatud töö. Kogu see rõõm ja rahu, mida Ta saab sulle eales andma, on sulle juba antud. Kogedes valu, masendust ja meeleheidet ütled sa, et sa ei taha tunda neid asju. Kuid lülides välja halvad ja valusad asjad oma südamest, lülid sa välja ka kõik hea. Seetõttu ka – hoia oma süda avatud, paludes Püha Vaimu, et Ta aitaks sul tulla toime su elus oleva valuga. Ära põgene selle eest. Ära poe peitu selle eest. Hoolitse omaenda viinapuuaia eest, tegeledes nende teemadega. Samas aga ära unusta, et see kõik võtab aega, mistõttu ära muutu siis kannatamatuks, kui lased Pühal Vaimul teha oma tööd.