JUMAL ON JUBA RÄÄKINUD - Carter Conlon

On mitmeid põhjuseid, miks Jumal vaikib, kuid puudutan vaid ühte neist, mille Jumal mulle hiljaaegu südamele pani. Vahel võib Jumal vaikida ainuüksi seetõttu, et Ta on juba rääkinud! Kui mõelda hetke, siis kuidas saakski süüdistada Jumalat vaikimises, kui Ta on jätnud sulle 66 kirja ühes tuhandete salmidega? Tal pole vähimatki vajadust end enam korrata. Kas pole mitte tore, et 1 Moosese raamat ei ütle: „Ja Jumal ütles: „Saagu valgus! Saagu valgus!““?
Kui me oleks sinuga olnud seal, sel esimesel päeval, mil Jumal ütles: „Saagu valgus!“, oleksime me tantsinud ja hõisanud seal kella 6’st hommikul, kuni kella 6’ni õhtul. Kuid siis, kui korraga oleks hakanud pimedaks minema, oleksime sattunud paanikasse: „Oo ei! Me ju teadsime, et see ei saa jääda kestma! Oli ju teada, et see valgus kaob. Võib-olla tegime midagi valesti? Võib-olla me ei lugenud piisavalt Jumala Sõna?“
Valgus kadus ja me istusime järgmised 12 tundi meeleheites, kuniks valgus ilmus taas ja me mõistsime, et kui Jumal ütles: „Saagu valgus!“, ei tähendanud see seda, et õhtu ja öö ei tule kunagi; et kunagi ei tule hooaegu, kus me lihtsalt ei näegi. Ta ei mõelnud selle all seda, et saame alati mõistma kõike, mis taevases sfääris toimub. Kuid sellest hoolimata – valgus tuleb alati tagasi ja me näeme, et see, millest Jumal rääkis, täitub ikka ja  jälle, ilma, et Ta peaks end kordama.
Üks põhjusi, miks Jumal vaikib, võib olla selles, et Tema Sõna täitumiseks on määratud oma kindel aeg. Hea näide selle kohta on Joosep, kes oli saanud enneolematu tõotuse, et temast saab üks päev valitseja. Temast pidi saama mees, kelle läbi pidid vabanema suured allikad. Ometi oli sellegi tõotuse täitumiseks oma aeg ja ta pidi järgima Jumala plaani.
Carter Conlon liitus Times Square’i koguduse pastorite meeskonnaga ps. David Wilkersoni kutsel 1994 aastal. 2001 aastal sai temast koguduse vanempastor.