KOGEDES JUMALA VÄGE by Nicky Cruz

Ükskõik, kui sageli ma ka ei kogeks Jumala väge, ei saa mul sellest kunagi küllalt. Ma ei muutu kunagi liigselt rahulolevaks sellest, kuidas Ta suudab tuua isegi kõige külmema ja raskema piirkonna patutunnetusele. See viis, kuidas Ta võib vaid sekunditega lüüa laiali kogu kurjuse ja paljastada inimsüdame kõige sügavamad sopid, tuues inimese põlvedele risti alla. Ja kui väga ka ei tunduks, et Saatan on võitmas, tean enam kui hästi, et see on vaid aja küsimus astuda Jumalal mängu ja haarata ohjad enda kätte, saates Saatana vaid ühe hingetõmbega pimeduse kõige sügavamasse nurka.

Meie krussaadi tippsündmuse ajal, mil seisin Bronxis, New Yorgis laval ja kogesin, kuidas Jumala vägi laskus me üle, liikus me keskel ja puhus kui karge põhjatuul, tundsin uut jõudu tõusmas enda sees. Otsekui valmis tõusma kõigi põrguvägede vastu ja kupatama nad tagasi põrgusse! See on miski, mida kogen alati, kui Jumala võidmine on ligi. Miski, mis on kogetav igakord, kui Tema Vaim võtab üle. Igakord, kui läheme lahingusse, on Jeesus meie kõrval.

See on nii selgelt kogetav, kuidas Jumal liigub rahva seas, puudutab ja tervendab neid ning saadab korda imesid nende südameis, kes Teda vajavad. Tema vaim kajas nende hoonete keskel, liikudes akendest-ustest sisse-välja ja jõudes koridoridest kõigi korteriteni. Pattu täis südamed said murtud. Rikutud meeled kogesid kahetsust ja häbi. Uimastitest laastatud ihud kogesid pääste tervendavat väge. See on see, kuidas Jumal tegutseb. See on see, kuidas Ta liigub. See on see, kust leiad Ta eest lahingus Saatanaga ja see on see, keset mida ma kõige enam olla ihkan.

„Filippus tuli ühte Samaaria linna ja kuulutas rahvale Kristust. Rahvahulk pani üksmeelselt tähele, mida Filippus ütles, kuuldes teda ning nähes tunnustähti, mida ta tegi. Sest paljudest, kel olid rüvedad vaimud, läksid need välja valju häälega kisendades, palju halvatuid ja jalutuid aga sai terveks. Ja suur rõõm oli selles linnas.“ (Apostlite teod 8:5-8).

__________
Nicky Cruz, rahvusvaheliselt tunnustatud evangelist ja viljakas raamatute autor, pöördus Jeesuse Kristuse poole 1958 aastal New York Citys peale David Wilkersoniga kohtumist. Enne seda oli ta elanud vägivaldset ja kuritegelikku elu. Tema dramaatiline pöördumislugu ilmus esmalt D.Wilkersoni raamatus „Rist ja pussikangelased“ ja hiljem juba tema enda bestselleris „Jookse, poiss, jookse.“