AEG JUMALA LIGIOLUS - Jim Cymbala

Me näeme Apostlite tegude 6 ptk’s, kuidas apostlid pidid valima esimesed diakonid. Kreeka ja heebrea juutide vahel käis vaidlus ausa toidu jagamise üle. Nii otsustasid apostlid määrata teatud mehed tegelema toidu jagamisega, samal ajal kui apostlid ise keskendusid „palvetamisele ja sõna teenimisele“. (Apostlite teod 6:4). Nad ütlesid: „Vennad, vaadake endi seast seitse meest, kellel on hea maine ja kes on täis Vaimu ja tarkust.“ (salm 3). Toidu jagamine oli lihtne teenija töö. Ometi tundsid apostlid, et selleks, et selle tööga kenasti ja targasti toime tulla, peavad vastavad inimesed olema täidetud ja juhitud Jumala Vaimu poolt.
Võrrelgem seda nüüd osade me kaasaegsete koguduste tööle palkamise viisidega. Palgates inimesi professionaalsust nõudvatele teenistuskohtadele, vaatame esmalt nende haridustaset. Isikutest, kes on saanud kätte Piiblikooli kraadi, saavad me esmased kandidaadid juhtima Jumala rahvast. Samas aga ei pöörata suurt palju tähelepanu sellele, kas need potentsiaalsed juhid alluvad ka Jumala Vaimule? Võimalik, et neile antakse teha teatud psühholoogilisi teste, et näha, kui sobivad nad jumalariigi tööks on? Otsekui teadus saaks olla see otsustav tegur määramaks nende pädevust ja tarkust. Samas, kui Uue Testamendi koguduses pidi leskedele toidujagajagi olema juhitud Püha Vaimu poolt ja täis tarkust.
Kui kõik usklikud oleksid täidetud Püha Vaimuga ja kogu kristlik kogukond Tema poolt juhitud, poleks apostlid pidanud seda tingimust üldse esitamagi. See oleks olnud lausa tobe. Kujuta vaid ette neid ütlemas: „Valige seitse inimest, kes hingavad.“ Ometigi, kristlaseks olemine ei garanteeri veel tingimata seda, et  inimene elab Jumala Vaimu poolt kontrollitud ja juhitud elu. Inimene peab veetma aega Jumala ligiolus seni, „kuni teda rüütatakse väega kõrgelt“ (Luuka 24:49).
Jim Cymbala alustas Brooklyn’i Tabernacle kogudusega väikeses, viletsas seisus hoones, mis asus kahtlases linnaosas ja kuhu kuulus algul vaid 20 liiget. Põlise Brooklyn’i asukana on ta nii David kui Gary Wilkersoni pikaajaline sõber.