PÜSI RAJAL!

Sinu jätkuv katsumus võib kätkeda endas füüsilist kannatust, töötust, mässumeelseid lapsi, reeturlikke sõpru, vaimset pinget, muid keerulisi seise või valu. Kannatades seda kõike päevast päeva, sosistab Saatan sulle nii nagu Iiobilegi: „Tema õiged ju ei kannata. Kui Jumal tõesti kuuleks sind – kui oleksid päästetud ja Tema tõotused vastaksid tõele – oleks Ta ju sind koheselt sellest olukorrast päästnud. Kuid kus su Jumal siis on? Kas see ongi siis see, mida oma usu eest saad?“
Mu armsad, ärge heitke ära oma usku! Saatan on valetaja. Sa kannatad oma kannatusi seetõttu, et Jumal armastab sind ja hoolib sinust. Mõtle sellele: sa palusid, et Jumal muudaks sind rohkem Tema sarnaseks. Ainuüksi Tema teab, mida selleks tarvis läheb. Ta teab su kannatusi ega lase neil hävitada sind. Veelgi enam, Ta teab täpselt, millal sulle päästetee valmistada. Kuid Ta ei tegutse enne määratud aega ja „koos kiusatusega valmistab ka väljapääsu, nii et sa suudad seda kõike taluda.“ (1 Korintlastele 10:13).
Seetõttu võid olla kindel, et Jumalal on kõik kontrolli all. Su valu, pikale veninud haigus ja palved, mis ei tundu vastust saavat – need kõik on Talle teada. Ja Ta ka teab, miks Ta pole siiani veel su katsumustele lõppu teinud. Nõnda nagu Paulusegi puhul, kasutab Ta ka sinu puhul seda „vaia lihas“, mille kaudu tuua esile oma õnnistus. Võimalik, et see üksainus asi, mida sa nii väga tahad – see vastus, mida nii oluliseks pead – võib olla miski, mida Jumal ei pea üldse parimaks su jaoks. Nii et kui Ta ütleb „ei“, võid olla kindel, et Ta hoiab seeläbi su hinge ja tahab vastata sulle ühel palju, palju paremal moel. Kuid läbi selle kõige julgustab see suur tunnistajate pilv sind jätkama oma usuvõitlust ja püsima rajal.
Mõtle sellele võimsale sõnale Heebrealaste kirja autori poolt: „Ärge siis heitke ära oma julgust, mis saab suure palga! Teile läheb vaja kannatlikkust, et te Jumala tahtmist täites saaksite kätte tõotuse. „Sest veel ainult pisut, pisut, siis tuleb see, kes peab tulema, ega viivita.“  (Heebrealaste 10:35-37).