„NICKY, JEESUS ARMASTAB SIND!“

Ma pole vähimalgi määral kaasaegsete meetodite kasutamise vastu jumalariigi töös. Ja kuigi me saame neid kenasti kasutada, ei anna need meile ometigi suunda kätte. Suuna saamiseks veedame aega põlvedel, otsides Issanda juhatust oma töödele. Ometigi on palve kui kaduma läinud harjumus paljude tänapäeva jumalasulaste jaoks. Nad sõltuvad pigem arvutitest ja kaasaegsetest meetoditest kui Kristusest.

Tänapäeva „eksperdid“ on võtnud valitsuse kogudustes üle. Pattu nähakse psühholoogia terminite läbi, nimetades seda „haiguseks“. Narkosõltlase sõltuvust nimetatakse „nõrkuseks“ ja altarid on asendatud nõustamiskabinettidega. Pühad prohvetid on asendatud psühholoogide ja sotsiaaltöötajatega, kes ajavad mingit kaasaja inimesekeskset mula. Ehk lühidalt öeldes – Jeesus on tõrjutud troonilt ja Freud on saanud „kuningaks“.

50 aastat tagasi juhtis Jumal mind alustama teenistust New York City narkosõltlastele ja alkohoolikutele. Meil polnud ei raha ega „Kuidas teha…“ raamatuid. Saime sõltuda vaid Pühast Vaimust. Meie kontoris ilutses isegi poster: „Siin ei sära mitte keegi teine peale Püha Vaimu!“ Oma jumalateenistustel kõlas me palve järgnevalt: „Issand, meie abi ei lähtu psühholoogiast ega psühhiaatriast, vaid Pühast Vaimust. Me ei saa töötada inimese mõistusega, kui Sa pole esmalt muutnud tema südant!“

Nicky Cruz, üks esimesi gängiliikmeid, kellega kohtusime, oli südame poolest mõrvar. Üks me tuttav psühhiaater tundis huvi tema loo vastu, kuid olles veetnud Nicky’ga kogu päeva, otsustas, et Nicky on parandamatu ja lootusetu juhtum. (Sel mehel polnud aimugi, et Nicky’le pakkus pinget ajada „tarkpeadest tohtrid“ segadusse.) Kuid Jeesusel olid Nicky’ga omad plaanid ja Ta viis 5-minutiga täide selle, mida eksperdid pidasid võimatuks. Mitte psühhoanalüüsi või läbivaatuse abil. Ei! Jumal saatis oma noole ta südamesse; evangeeliumi tõe noole, mis kuulutas: „Nicky, Jeesus armastab sind!“

Vaid hetkega asendus Nicky kivist süda lihase südamega. Ta nuttis ja kallistas meid kõiki. Jumala üleloomulik vägi muutis temas kõik, kuigi ühiskonna eksperdid olid ta ammu maha kandnud.