PALVEPAIK

Meie kodud peavad olema palvepaigad!

„Kui iganes maa peal kaks teie seast on ühel meelel mingi asja suhtes, mida nad iganes paluvad, siis nad saavad selle minu Isa käest, kes on taevas.“ (Matteuse 18:19). Osad kristlased nimetavad sellist palvet „nõusoleku palveks“. Oled üdini õnnistatud, kui sul on mõni kristlasest õde või vend, kellega koos palvetada. Pole kahtlustki, et kõige võimsamad eestpalvetajad, keda tean, on olnudki kahesed ja kolmesed pundid. Kui Jumal on mind üldse siin elus õnnistanud ja kui üldse mind oma nime auks kasutanud, siis seda vaid paarile võimsale eestpalvetajale, kes igapäevaselt minu eest palvetanud.

Paik, kus taoline palve kõige võimsamalt esile saab tulla, on me enda kodus. Mina ja mu abikaasa Gwen palvetame igapäevaselt koos ja ma usun, et see on ka see, mis me peret koos hoiab. Palusime üheskoos iga oma lapse pärast, kui nad üles kasvasid, et ükski neist ei läheks vaimses mõttes kaotsi. Palusime nende sõprussuhete ja romantiliste suhete pärast ning nende tulevaste abikaasade pärast. Täna teeme seda kõike oma lastelaste pärast.

Kahjuks on aga nii, et vaid vähesed kristlikud pered palvetavad koos. Isiklikult võin küll öelda, et olen täna endiselt veel jumalariigi töös vaid tänu oma pere võimsatele palvetele. Iga päev, sõltumata sellest, kus me õdede-vendadega parasjagu mängisime – oli see siis maja ees või tänaval – hüüdis ema meid maja ukselt: „David, Jerry, Juanita ja Ruth – aeg on palveks!” (mu väikevend Don polnud tolleks ajaks veel sündinud.) Terve naabruskond teadis meie pere palveajast. Vahel ma lausa vihkasin seda kutset, kirtsutades nina ja kulmu. Kuid on ilmselge, et nende palvete ajal juhtus midagi ning Jumala Vaim liikus nii me pere keskel kui ka inimesi puudutades.

Võib-olla sa ei näe end pere palvet kokku kutsumas. Võib-olla su abikaasa ei soovi selles vallas koostööd teha või su laps on mässumeelne. Armsad, tegelikult pole vahet, kas või kes otsustab mitte kaasa lüüa. Sina võid sellest hoolimata istuda köögilaua taha ja langetada pea palveks. See täidab ikkagi te pere palveaja rolli ja iga pereliige on sellest teadlik.