OHTLIK SÜÜTUNNE

Süütunne on väga ohtlik, kuna see hävitab usu. Vaenlast ei huvitagi nii palju see, kuidas muuta kristlasi abielurikkujateks, sõltlasteks või prostituutideks. Teda huvitab vaid üks asi ja see on, kuidas muuta kristlasi uskmatuteks. Ta kasutab lihahimusid selleks, et pimestada mõistust.

Saatan tahab sind põrmustada süütunde kaudu, et panna sind seeläbi loobuma oma usust. Ta tahab, et sa kahtleksid Jumala ustavuses ning usuksid, et keegi ei hooli sinust; et sa saad elama meeleheites ja murtuses; et sa saad igavesti olema oma himude ori; et Jumala pühadus on sulle kättesaamatu; et sa pead ise oma probleemidega hakkama saama ja et Jumalal on täiesti ükskõik sinu vajadustest ja tunnetest. Kui vaenlane saab sind viia meeleheitele ja seeläbi ujutada sind üle uskmatusega, on ta oma eesmärgi täitnud. Kolm lihtsat sammu ateismi suunas on: süütunne, kahtlused ja uskmatus.

Süütunne võib hävitada kristlase elujõu ja vitaalsuse otsekui vohav vähk. See paneb inimese kaotama kontrolli oma elu üle; viib soovini lõpetada osalemine igasugustes vaimulikes tegevustes ja lõpuks toob kaasa ka füüsilise valu ja haigused. Nõnda nagu vähk, vohab süütunnegi väga kiirelt, hävitades sellega kogu vaimse elu ja tuues kaasa nõrkuse ning häbi –ja läbikukkumise tunde.

Süüst lahti saamiseks on vaja lahti saada patust ja kuigi see võib kõlada väga lihtsana, pole see seda siiski mitte. Sa ei saa lihtsalt üks hetk otsustada „heita kõrvale“ see kolmas osapool, kes on tulnud su ellu. Paljud on seda proovinud, kuid tulemusteta. Sa ei saa lihtsalt niisama heast peast jätta seljataha asju, millega oled seotud.

Kõige olulisem samm, mida sa elus eales teha saad, on samm, mille sa teed kohe peale seda, kui oled Jumalat alt vedanud. Sul on valida – sa kas jääd uskuma vaenlase valesid ja annad järgi meeleheitele või lubad endal vastu võtta Jumala andestava ja ülevoolava armastuse?

Kardad sa ehk paluda Jumalalt andeks, kuna sa pole päris kindel, et sa ikka soovid vabaneda sellest millestki, mis sind seob? Igatsed sa ühtaegu nii Jumala kui ka selle millegi muu järele, mis tegelikult ei kuulu sulle? Jumal on võimeline vastama siirale palvele, mis aitab sul täita Tema täiuslikku tahet. Seetõttu palu, et Ta aitaks sul tahta täita Tema tahet.