LAULA, HÕISKA JA ÜLISTA!

Saatan ei tundu ikka veel teadvat, et mida enam sa Jumala Vaimuga täidetud jumalasulast ründad, seda enam ülistust temast esile tuleb! Heida mõni Jumala sulane raskustesse ja ta laulab, hõiskab ning ülistab Jeesust! Aheldades Jumala Vaimuga täidetud Jumala lapse probleemide ja raskuste külge, laulab, hõiskab ja ülistab ta veelgi enam!

Just peale seda, kui Paulus oli vabastanud kurjadest vaimudest vaevatud naise deemonitest (vt Apostlite teod 16:16-18), hakkas Saatan igasugu jama üles õhutama. Ta ässitas rahva Pauluse ja Siilase vastu ja korraga olid nad keset kohutavat kriisi! Linnaametnikud lasid nad läbi peksta ja vangikongi heita. Ja iga haava kohta nende seljal, võis kuulda kui Saatana häält sosistamas: „Nii et sa arvasid, et oled võidumees? Arvasid, et ajad mu deemonid välja ja saavutad meelevalla mu üle?“ Saatan ei tundunud teadvat, et mida enam ta jumalasulast piitsutab, seda enam ülistust ta temast välja piitsutab! „Kesköö paiku Paulus ja Siilas palvetasid ja laulsid Jumalat kiites, ning vangid kuulasid neid.“ (Apostlite teod 16:25).

Kui tahame elada ja käia Vaimus, peame ka uskuma, et Jumal päästab meid üleloomulikult igast Saatana ahelast, isegi kui Ta peaks selleks maavärina tekitama. Sest see on just see, mida Ta Pauluse nimel tegi: „Aga äkitselt sündis nii suur maavärisemine, et vangihoone alused vappusid. Ja otsekohe avanesid kõik uksed ja kõikide köidikud pääsesid valla.“ (Apostlite teod 16:26).

Saatan püüab rünnata sind kõige kohutavama kiusatuse või katsumusega, mida sa eales kogenud oled. Ta tahab, et upuksid omaenda süütundesse, hukkamõistu ja enese piitsutamisse. Kuid armas Jumala püha – pead Jumala Vaimus sellest kõrgemale tõusma, tõstes ühtlasi oma pilgu oma olukordadelt ja ahelailt. Ära püüa sellest kõigest mõistusega aru saada. Hakka lihtsalt kiitma ja ülistama Jumalat, Teda usaldades ja Tema ise kannab hoolt sinu vabastamise eest.