TÄIELIKULT MUUDETUD by Nicky Cruz

Jumal kinkis mu emale lõputult andeid ja võimekust, et kasutada seda võimsate asjade tegemiseks jumalariigis siin maa peal. Et võita lugematul hulgal hingi Kristusele, kanda hoolt ja kasvatada üles tubli pere ning olla erakordne abikaasa ja ema.

Kuid Saatan hoidis teda avastamast oma jumalikku eesmärki. Ta peibutas ja pettis teda juba varajasest east peale, tutvustades talle okultismi ja nõiduste maailma ning peites ta eest Jumala Sõnas peituva tõe. Tõmmates mu ema pimedasse kurjuse maailma, hoidis Saatan teda eemal õnnistusest, mille Jumal oli tema jaoks valmis pannud. Ta sidus ta, pimestas ta ja sundis alluma iseendale. Ta elas enamuse elust ahelais, olles vangistatud Kuradi enda poolt ning täies teadmatuses Jumala headusest ja armust oma elu suhtes.

Päeval, mil’ mu ema murdis vabaks Saatana ahelaist, nägi ta ka lõpuks kõike seda, mida Jumal oli ta elu jaoks plaaninud. Temast sai täiesti teine inimene. Ta silmad avanesid esimest korda ja ta võis näha elu nii nagu see tegelikult oli! Ta nägi kogu seda viha ja vägivalda, millega ta oli elanud ja see oli tema jaoks täiesti kohutav. Tal hakkas tõeliselt halb, kui ta mõtles sellele, kuidas ta oli oma peret kohelnud, hoides tagasi kogu temas peituvat võimalikku armastust. Patt oli see, mis oli hoidnud teda enese ahelais.

Need imeilusad rohelised silmad, mis olid mind kord vaadanud nii suure põlguse ja vihkamisega, olid korraga täitunud armastusega. Kogu pinge tema näost oli läind’ ja üks tohutu rahu oli tulnud tema üle. Jeesus tuli ta südamesse ja võttis ära iga viimse kui hirmu, vihkamise ja pimeduse ning meeleheite varju. Ta muutis ta totaalselt. Lõpuks ometi oli mu ema võimeline võtma vastu oma elueesmärgi ja aulise tuleviku Jumalas.

Viimased 25-aastat oma elust elas mu ema Jumala õnnistuste ja soosingu all. Temast sai inimene, kelleks Jumal oli ta loonud – imeline ema ja abikaasa. Keda iganes ta ka ei kohanud, kõik said õnnistatud tema headusest ja ta sõbrad ei tundnud teda enam äragi. Ta polnud enam sama inimene, kellega olin üles kasvanud, sest Jeesus muutis ta elu totaalselt.

__________
Nicky Cruz, rahvusvaheliselt tunnustatud evangelist ja viljakas raamatute autor, pöördus Jeesuse Kristuse poole 1958 aastal New York Citys peale David Wilkersoniga kohtumist. Enne seda oli ta elanud vägivaldset ja kuritegelikku elu. Tema dramaatiline pöördumislugu ilmus esmalt D.Wilkersoni raamatus „Rist ja pussikangelased“ ja hiljem juba tema enda bestselleris „Jookse, poiss, jookse.“