by Gary Wilkerson

“Sest Taavet, kui ta oma sugupõlve ajal Jumala tahtmist oli teeninud, uinus magama.” (Apostlite teod 13:36)

Kolmapäeva pärastlõunal hukkus minu isa, David Wilkerson, autoõnnetuses. Tunneme sügavat leina oma armastatud isa, truu abikaasa ja püha jumalamehe lahkumise üle. Minu ema, Gwen, kes oli isaga abielus 57 aastat, sattus samuti sellesse õnnetusse, kuid arstide sõnul paraneb ta täielikult.

Minu isa üle 60 aasta kestnud teenistus mõjutas nii nende elusid, kes talle kõige lähemal kui ka miljonite inimeste elusid üle maailma. Ja kuigi me täna kogeme suurt isiklikku kaotust, tunneme me siiski rõõmu selle üle, et me isa elas oma elu kõige täiega, kuuletudes täielikus pühendumises Jumalale ja armastades Jeesust tingimusteta.

Ta oli tuntud oma piiramatu usu poolest. Ta uskus, et Jumal suudab muuta nii erinevate jõugu liikmete kui kõige meeleheitlikumate narkosõltlaste elusid. Ta uskus, et Times Square’i südamesse New York City’s on võimalik rajada üks dünaamiline kogudus. Ta uskus, et võib olla mees, kes armastab oma naist ja lapsi kogu südamest ja ta tõesti ka tegi seda.

Mu isa ei hoolinud kiiduhõisetest fanfaaride saatel või ametlikest tseremooniatest. Ta loobus paljudest kutsetest kohtuda maailma tippjuhtidega, kuid andis endast kõik, et toetada mõnda orbu või hädast olevat lesknaist.

Nii nagu kuningas Taavet omal ajal, nii teenis ka mu isa Jumala eesmärke oma põlvkonna keskel. Ta kuulutas kompromissitu kire ja järeleandmatu armuga. Tema kirjutised olid tabavad, selged ja kindlameelsed. Ta jooksis oma võidujooksu hästi ja kui töö sai tehtud, kutsuti ta koju.

Ma ei usu, et mu isast oleks saanud hea pensionär. Ma ei usu, et ta oleks suutnud istuda rahulikult kiiktoolis ja meenutada vanu häid aegu. Seetõttu arvan ma, et Jeesus teadis seda ja kutsus ta lihtsalt armuliselt koju.

Isa viimane missioon siin maa peal oli seista kõige vaesemate eest – pakkuda abi ja tuge näljastele lastele, lesknaistele ja orbudele. Olles rajanud sellised organisatsioonid nagu Teen Challenge, World Challenge ja Times Square kogudus, otsis ta alati võimalusi, et toita nälginud lapsi maailma kõige vaesemates paikades. Täna päästab organisatsioon Please Pass the Bread (Palun Ulata Leiba) tuhandete laste elusid läbi 56 teenistusharu 8 maal.

Nõnda nagu kuningas Taavet, olles täitnud Jumala eesmärgi, ta suri. Ma tean, et kui mu isa saaks veel täna teid kuidagigi moodi julgustada, siis ta kutsuks teid üles andma kõik, mis teil on, üle Jeesusele, armastama Jumalat kogu oma südamest ja ohverdama iseendid teiste vajaduste nimel.

Kõik tööd ja teod, mida isa alustas, elavad edasi. Võime kõik olla tunnistajaks tema mõjust meie elude üle. Ja seda mitte ainult läbi tema jutluste, kirjutiste või maailma muutvate teenistuste, vaid ka läbi tema armastuse, pühendumise, kaastunde ja võime õhutada üles meie usku, et teha veelgi suuremaid tegusid.