KUI INIMLIKULT NÄIB KÕIK VÕIMATU

Usk, mis püsib ka siis, kui inimlikult näib kõik võimatuna, on Jumalale ütlemata meelepärane ja vastuvõetav. Jeesus ütles Toomasele: "Kas sa usud seepärast, et sa oled mind näinud? Õndsad on need, kes ei näe, kuid usuvad." (Johannese 20:29)

Õndsad on need, kes usuvad ka siis, kui puuduvad igasugused märgid palvevastustest; kes usuvad ja loodavad ka siis, kui inimlikult näib kõik võimatu.

Keegi teist on jõudnud lootusetuse piirini – inimlikult näib kõik võimatu. Sinu lähedane seisab silmitsi surmaga ja arstid ei anna mingit lootust. Surm tundub vältimatu. Lootus on kadunud. Ime, mille pärast palutud, pole sündinud.

See on just see aeg, mil Saatan kõigi oma hordidega ründab su meeli ja mõtteid hirmu, viha ja kõikehõlmavate küsimustega: „Kus su Jumal siis nüüd on? Sa oled palunud seni, kuni enam ühtki pisarat ei tule; oled paastunud ja seisnud tõotustel ning uskunud seda kõike.“ Jumalat teotavaid mõtteid süstitakse pidevalt su meeltesse stiilis: „Su palved on läbikukkunud. Su usk on läbikukkunud. Sa ei pea küll loobuma Jumalast, kuid ära usalda Teda enam, sest see ei tasu end ära!“ Su meeli rünnatakse isegi küsimustega Jumala olemasolu kohta, mis on muide olnud Saatana rünnakurelvaks aastasadu. Mõned kõige jumalakartlikumad mehed ja naised, kes eales maa peal elanud, on langenud selliste deemonlike rünnakute ohvriks.

Kõik, kes te olete minemas läbi surmavarju oru, pange tähele järgnevat sõna: nutmine kestab läbi mõningate pikkade ja pimedate ööde, kuid keset seda suurt pimedust kuuled sa peagi oma Isa sosinat, kes ütleb: „Ma olen koos sinuga. Ma ei saa sulle hetkel öelda, miks see kõik on vajalik, kuid ühel päeval saad mõistad. Sa saad nägema, et see kõik oli osa minu plaanist ja ei sündinud lihtsalt niisama. See ei olnud tingitud sinu eksimustest või läbikukkumisest. Seetõttu pea vastu ja lase mul hoida end keset seda kannatuste tundi.“

Mu armsad, Jumal on alati tegutsenud headusest ja armastusest lähtuvalt. Ja kui inimlikult pole mingit lootust, on Tema armastus siiski see, mis püsib. Seetõttu hoia kinni oma usust ja seisa kindlana Tema Sõnal, sest maailmas ei leidu ühtki teist lootust ega lahendust kui ainul Jumal.