JUMALA PLAANID SU ELU SUHTES

Uue Lepingu sõlmides nägid nii Taevane Isa kui Ta Poeg, et paljud saavad hülgama Kristuse. Et paljud muutuvad leigeks või külmaks ning langevad lõpuks sootuks ära. Nii et Isa ja Poeg sõlmisid omavahelise lepingu: kui ükski lammastest pidi minema kaotsi või eksima ära, pidi Jeesus talle järgi minema ja ta karja juurde tagasi tooma.

Fakt on see, et vaimselt surnud inimkonda on läbi värskete, tervendavate vete taas võimalik ellu äratada. „Need veed…jooksevad alla lagendikule ja jõuavad merre; nende merre jõudes paraneb seal vesi.“ (Hesekieli 47:8). Kui Jumala tervendavad veed hakkavad voolama, hakkab ka kõik roheline tärkama – rohulibleke siin ja väike taimeke seal. Peagi aga lokkab juba terve aed!

Armas Jumala püha – Jumal endiselt igatseb su järele ning Tal on endiselt plaanid su elu jaoks. Seetõttu võid juba täna alustada otsast peale. Ta on tõotanud taastada kõik selle, mis on su elus hävinud või „ära söödud“, sõltumata sellest, kui kaua sellest on möödas. „Ja ma tasun teile nende aastate eest, kui saagi sõid rohutirtsud…“ (Joel 2:25). Sa võid endiselt olla Jumala elupaigaks, õppida tundma Tema saladusi ja võtta vastu Tema ilmutusi. Siin aga on viis, kuidas leida tagasitee Jumala juurde: tunnista, et oled Teda eiranud. Tunnista, et oled olnud liiga hõivatud ja aega on jagunud kõige muu, aga mitte Tema jaoks. Tunnista, et sa pole kuulanud, kui Ta on sind kutsunud. „Ärka üles, kes sa magad, ja tõuse üles surnuist, siis särab sulle Kristus!” (Efeslastele 5:14). Hüüa Ta poole just praegu: „Oo Jumal, tervenda mind! Ärata mu hing taas ellu! Raputa mind üles sellest uimas olekust. Ma tahan muutuda. Ma tean, et pead tegema oma töö mu sees, Issand. Ma igatsen Su värske puudutuse järele.“

Jeremija peegeldab meile Jumala südant nende inimeste suhtes, kes on Talle selja pööranud ja Ta unustanud: „Pöördu, taganeja Iisrael, ütleb Issand, siis ma ei vaata teie peale enam süngel pilgul, sest mina olen armuline, ütleb Issand…Aga tunne oma süüd…Pöörduge ümber, taganenud lapsed, ütleb Issand, sest mina olen võtnud teid oma valdusesse… ma teen teid terveks teie taganemisest!“ (Jeremija 3:12-14, 22).

Jumal ütleb sulle: „Mu laps, jah ma olin mõnda aega pahane su peale. Ma andsin sind tühjuse ja üksilduse küüsi, kuid nüüd tahan taastada kõik selle, mille hingevaenlane on hävitanud.“