LIHTNE SÕNAKUULELIKKUS by Gary Wilkerson

Galileas toimunud Kaana pulmas nägi Jeesuse ema Maarja, et vein oli otsa saanud. Ta juhatas sealsed teenijad oma Poja juurde ja ütles: „Mida iganes tema teile ütleb, seda tehke!” (Johannese 2:5).

Paljude jaoks võib Jumala Vaimuga täitumine leida aset kas meie enda palvekambris või mõnes osaduses olles. Kuid paljud kristlased saavad täidetud alles siis, kui nad hakkavad täie tõsiduse ja siirusega kuuletuma Jumala selgetele juhistele. Olen täiesti veendunud, et see, mis hoiab paljusid usklikke seda kõike kogemast, on liiga pealiskaudne suhtumine Jumala Sõnasse ja Tema hääle kuulmisse oma südames. Eirates Jumala juhiseid oma elude suhtes – eriti neid, mis puudutavad Tema jumalikke eesmärke, kaotavad nad kergesti oma vabaduse ja kindluse.

Rääkisin hiljaaegu ühe noore kristlasest mehega, kes ütles, et on otsustanud kolida kokku ühe lihtsalt koos elava paariga, kes pole abielus. Ütlesin talle: „See ei tundu just kõige elutervem keskkond su jaoks“, mispeale ta vastas: „Minu meelest on see vägagi turvaline ja ma ei usu, et Jumal pahandaks mu peale, kui seda teen.“ Ta ütles seda otsekui ta ise kangesti usuks seda, kuigi tegelikkuses paistis ta olevat vaid kui üks teismeline, kes püüab salaja kodunt välja hiilida.

Lugu lõppes sellega, et see paar läks lahku ja sel kristlasest noormehel tekkis romantiline suhe selle lahku läinud naisega, mis peagi viis ka seksuaalsuhteni. Ma ei räägi seda lugu selleks, et kedagi hukka mõista, vaid selleks, et tuua lihtne näide: parim viis olla täidetud Jumala Vaimuga, on panna tähele Tema häält ja kuuletuda Tema korraldustele. Seda tehes saab meile osaks rahu, rõõm ja turvatunne ning meil on sel juhul ka meelevald rääkida Jumala nimel. Nii nagu Maarja seda seal pulmas tegi: „Mida iganes tema teile ütleb, seda tehke!”

Jah, me võime ju joosta altarile ja otsida sealt Jumala Vaimu veini, kuid paljude jaoks peitub vastus siiski vaid lihtsas sõnakuulelikkuses.