TEMA SÜDAME RÕÕM

Jeesus tundis meist rõõmu juba ammu enne seda, kui see maailm loodi. Ta ootas seda aeg, mil’ tulla elama me sisse ja muuta meid enese asupaigaks. Ta tundis rõõmu sellest, et me saame klammerduma Tema külge, hüljates kõik teised. Sellest, et me saame otsima igapäevaselt Tema palet ning veetma kvaliteetaega koos Temaga. Sellest, et Ta saab jagada meiega oma saladusi ja me võime valada oma südamed välja Ta ees. Sellest, et me tunneme rõõmu Tema teedest, uurides Tema Sõna ilmutuste saamiseks Tema õigsusest. Sellest, et tunneme aukartust iga Tema poolt antud ilmutuse ees. Piibel annab meile väga selgelt mõista, mida Jeesus meist ootas. Nii et kuidas on – kas täidad Ta ootusi? Ta igatses veeta kogu su eluaja sinuga, nii et kas su lähedus Temaga on kasvamas? Või eirad sa pigem Teda päevast päeva?

Su Peigmehel oli igatsus tõmmata sind enese ligi. Ta tahtis avada oma südame sulle ja pidada igapäevaselt kallist osadust koos sinuga. Ta igatses näidata sulle nii palju erinevaid asju; asju, mida keegi teine pole varem näinud. Ta igatses vormida su elu ja tuua esile vaimuvilju su elus. Ühtlasi aga kõrvaldada kõik su nõrkused, hirmud ja ebapädevuse tunde. Sinust aga pidi saama Tema südame rõõm – läbi su pisarate, läheduse ja andunud pühendumise. Su sõnad Talle pidid olema kui pruudi omad, kes ütleb: „Tema varjus ma igatsen istuda ja tema vili on mu suulaele magus.“ (Ülemlaul 2:3). „Näita mulle oma nägu, luba ma kuulen su häält.“ (Ülemlaul 2:14).

Ainuüksi mõte taolisest suhtest sinuga, pani Kristuse rõõmustama ammu enne selle maailma loomist. Samas aga, nüüd, mil aeg selle suhte jaoks on küps, hülgad ja ignoreerid sa oma Issandat. Sul on aega, et vaadata telekat, šopata, surfata netis ja toimetada aias, kuid sul pole vähimatki aega Jeesuse jaoks. Las ma küsida su käest: mis Sa arvad, kas Ta tahab elada pruudi südames, kes tunneb igavust Temaga koos olles? Miks peaks Ta jätkuvalt elama kelleski, kellel pole kunagi aega Ta jaoks? Kellel pole aega ei Temaga rääkimiseks ega Tema kuulamiseks.

Siinkohal üks oluline hoiatus: Jeesus ei jää nende sisse elama, kes ignoreerivad ja eiravad Teda. Sa võid ju nüüd muidugi vastu vaielda ja öelda: „Aga ma armastan oma Issandat! Ma ikka pole Talle päris selga pööranud!“ Fakt on see, et kui sa pole nädalaid palvetanud ja Ta Sõna uurinud – kui sul puudub isiklik ja lähedane suhe Temaga – oled sa juba oma suhtumisest Temasse selgelt märku andnud, andes otsekui mõista: „Mu teod tõestavad, et mul pole kirglikku armastust Jeesuse vastu. Mu pere, karjäär ja isiklikud igatsused-huvid on tähtsamad kui Tema.“