SALAJASES PALVEKAMBRIS

Mil moel toob Issand meile rahu ja tröösti keset raskeid aegu? Ta juhib meid salajasse palvekambrisse, kus oleme vaid meie ja Tema. Jeesus tuletab meile meelde, et see on see koht, kus Isa puudutab meid väga isiklikult: „Kui te palvetate, siis minge oma palvekambrisse ja sulgege selle uks. Paluge oma Isa poole, kes näeb teid seal salajas ja kes tasub teile avalikult.“ (minu tsiteering Matteuse 6:6’st)

Üks minu kallitest sõpradest – nelipühi kiriku piiskop Ungarist – hukkus hiljaaegu traagiliselt väga jabura õnnetuse tõttu. Nende koduaia grill süttis põlema ja ta sai tohutuid põletushaavu. Ta sai koheselt esmaabi ja tundus, et kõik laabub paremuse suunas, kui ta korraga ootamatult tekkinud veretrombide tõttu mõni päev hiljem suri. Sõbrad üle maailma seisavad leinas ta abikaasaga, teda toetades ja palveis kandes. Ja ometigi – tema tõeline trööst tuleb ülalt. Mitte ükski psühholoog ei saa teda aidata tema sügavas valus. Küll aga saab seda teha Taevane Trööstija, kes on valmis kohtuma temaga tema salajases palvekambris.

Ma saan aru, et ma ei suuda isiklikult ulatuda tuhandete valus vaevlevate inimesteni, kes meile kirjutavad. Saime kirja ühelt rasedalt naiselt, kes on abielus pastoriga. Ta sai hiljaaegu teada, et ta mees on pedofiil. Ta kirjutas: „Ma ei tea, mida teha, kuid suure tõenäosusega pean oma mehest lahku minema. Ma ei taha, et ta kuritarvitaks me tulevast last.“

On üks asi, mida iga kannatav kristlane saab teha – vii oma lugu Jeesuse ette, sulgu Temaga oma palvekambrisse ja leia tröösti Tema ligiolust. Issand ütleb: „Sest ma kosutan väsinud hinge ja täidan iga nälginud hinge.” (Jeremija 31:25). Kuidas Jumal seda teeb? Ta kohtub igaühega isiklikult just seal salajases palvekambris: „Kes Kõigekõrgema kaitse all elab ja alati Kõigeväelise varju all viibib.“ (Psalmid 91:1)

Näed sa, kui oluline see on häälestada oma süda palvetama oma salajases palvekambris? Küsimus pole käsu täitmises või aheldamises, vaid armastuses - Jumala headuses meie suhtes. Tema näeb, mis meid ees ootab ja teab, et peame täiendama oma varusid igapäevaselt. Kõik see aga on leitav meie salajases palvekambris koos Temaga. Sa võid ju mõelda, et sa ei oskagi palvetada, kuid sa võid lihtsalt alustada Tema kiitmisega. Kõik, mis loeb, on see, et oled usu ja sõnakuuleliku armastuse kaudu kohal ning siis Isa tuleb ja kohtab sind seal. Ta ilmutab sulle seal salajas oma armastust ning tasub sulle avalikult oma kuningriigi viljadega. Püha Vaim paluvetab läbi sinu ja annab sulle, mida öelda.