HÜÜA APPI TEMA NIME

„Ma olen jõuetu ja puruks pekstud koguni; ma oigan oma südame ägamise pärast. Issand, kõik mu igatsus on sinu ees, ja mu ohkamine pole peidetud sinu eest.“ (Psalmid 38:8-9). Oled sa sama meeleheitel kui Taavet oli? Oled sa sulgenud end Jumalaga ühte, langenud silmili Ta ette ja hüüdnud Ta poole? Vaikne, igav ja nüri palve ei muuda midagi. Kui sa ei vala oma südant välja Jumala ees, ei taha sa niivõrd paranemist kuivõrd sellest olukorrast pääsemist! Seetõttu pead hüüdma sama kõvasti kui Taavet: „Issand, kuule mu anumist! Ma ei lase Sust’ enne lahti, kui oled mulle vastanud!“

Las ma illustreerida sulle pisut Taaveti meeleheidet. Kujuta ette, et oled teel koju ja niipea, kui oma kodutänavale pöörad, näed seal tuletõrjeautosid seismas oma maja ees. Must suits tungib läbi aknaraamide ja leegid on kohe, kohe lahvatamas ning sa tead, et su abikaasa ja lapsed on majas lõksus. Ütle mulle, kui rahulik ja vaikne sa sel hetkel oleks? Kui kaua sa seal tegevusetult seisaks, lootes, et tuli iseenesest kustuks? Seisaksid sa seal vaikselt ja paluksid: „Jeesus, ma loodan südamest, et teed sellele tulekahjule lõpu.“? Ei! Kui su südames oleks vähegi armastust, tormaksid sa läbi suitsu majja ja püüaks midagi teha!

Kui su abieluga on jama, on su maja tules ja su suhe särinal õhku lendamas. Kui lased sel tulel jätkuvalt põleda, jääd ilma kõigest. Seetõttu, on sus’ jumalakartust oma abielu suhtes? Kas süütunne ja hukkamõist vaevavad su südant sinu osa tõttu abielu lagunemises? Kui nii, siis ära püüa kergendada asjaolusid. Jumal saadab sulle oma range sõna, kuna armastab sind. Ta hoiatab sind armulikult, püüdes sind äratada enne, kui end lõplikult hävitad. Nii et jookse Ta juurde ja palu innukalt. Kogu tervenemine saab alguse Tema nime kogu südamest appi hüüdes!