JALUL JA VALMIS TEGUTSEMA

“Saul kartis Taavetit, sest Issand oli temaga, olles aga Saulist lahkunud.” (1Saamueli 18:12).

Saatan kardab ja kadestab kõige enam neid, kes on olnud palves Issanda ees ja otsustanud kindlameelselt tõusta ning võidelda usuvõitlust. Saatan kardab isegi väikest hulgakest neid, kes on usus üles õhutatud võitlema. Ta kogeb hirmu nende ees, kes on jalul ja valmis vastu seisma ning tegutsema. Ja kuna ta kardab sind, siis tema eesmärgiks on nõrgestada sinu võitlusvaimu.

Saatan teeb seda, püüdes vallutada sinu meeli valelike, häirivate, põrgulike mõtetega, mis tekitavad kahtlusi ja seavad küsimärgi alla Jumala väe. Ta otsekui kisendab su mõtteisse ja vaimu: ”Pole mingit mõtet enam võidelda! Sinu isiklikud võitlused on su juba ammu kutuks teinud. Sa ei saa iialgi võitma. Põrguväed on liiga võimsad, et sa suudaks neid eales võita, mistõttu võta pigem rahulikult. Sa ei pea ju seda võitlusasja ometigi nii pingsalt võtma!”

See kõik on vaenlase hämamine! Kogu Saatana strateegia rajaneb sellele, et saada su silmad eemale ristilt ja seal võidetud võidult. Ta tahab suunata kogu su tähelepanu sinu nõrkustele, pattudele ja vajaka jäämistele, mis on ka põhjus, miks ta lisab veelgi kuumust juurde sinu hetke kannatustele ja probleemidele. Ta tahab panna sind uskuma, et sul pole piisavalt jõudu minemaks edasi. Kuid küsimus ei olegi sinu jõus – küsimus on Jeesuse jõus!!!

Fakt on see, et me kõik saame kogema võitlusi ja seda senikaua, kuni me kas sureme või kuni Jeesus meile järgi tuleb. Jah, meile antakse ka teatud hingetõmbe -ja rahuaegu, kuid senikaua, kuni me oleme siin maa peal, oleme me kaasatud vaimulikku sõjapidamisse. Ja selle lahingud ei lõppe mitte kunagi. Seetõttu ütleski Paulus meile, et Jeesus on jätnud meile piisavalt tugevad relvad, millega kiskuda maha vaenlase kõrgistused. Meid on varustatud relvadega, mille vastu Saatanal pole mingit võimu – need on: palve, paastumine ja usk.

Aeg on kangutada lahti oma tähelepanu hetke katsumustelt. Me peame tõstma oma silmad raskustelt ja kinnitama need selle lahingu Kaptenile. Jeesuse käes on kogu võidu võti ja Ta on tõotanud meile, et: ”Ma olen varustanud teid iga lahinguks vajamineva relvaga ja ma olen valmis andma teile jõudu nõrkushetkedel.”