MIKS ON “HALJAS OLEMINE” TÄHTIS?

”Neile öeldi, et nad ei tohi teha kurja ilmamaa rohule ega millelegi, mis haljendab, ega ühelegi puule, vaid ainult inimestele, kellel ei ole Jumala pitserit otsaesisel. (Ilmutuse 9:4).

Miks on “haljas olemine” meie usu seisukohalt nii tähtis? Mäletate, rohutirtsud ei tohtinud puutuda millessegi, mis oli roheline ja haljas. Ehk teisisõnu: nad ei tohi teha liiga kellelegi, kes elab usus. Nii et isegi kui rünnakud tulevad väga kõrgelt, jäävad need, kes on pannud oma usu ja lootuse Issanda peale, seisma kui vankumatud, haljendavad puud. Neid ei häiri mitte ühedki rohutirtsud, kaasaarvatud terroristid. Parim kaitse igasuguse põrguliku rünnaku ja skorpionite hammustuste vastu, on vaimne tervis. See tervis tuleb aga ainult siis, kui me pöördume Issanda poole ja usume Tema tõotustesse.

Luba mul küsida:

• Usud sa täielikult Jumala andestusse? Usud sa, et Tema veri võib sind puhastada igast sinu patust ja möödalaskmisest? Kui sa elad süütunde all ja püüad pidevalt olla meelepärane Jumalale, ei ole sa haljas ega terve. Jumala suurim igatsus on, et võtaksid vastu Tema andestuse anni ja hingaksid selles.
• Sa oled küll vastu võtnud Jumala andestuse, kuid kas sa usud Tema tingimusteta armastusse sinu suhtes?

Jumal ei tõuka meid välja, kui me eksime. Ta ei piilu pidevalt üle me õla, nõudes, et me seaksime oma asjad korda. Ta lihtsalt palub, et me tuleks Ta juurde ja tunnistaks: ”Ma usun sinu Sõnasse, Issand. Andesta mulle, puhasta mind ja hoia mind oma embuses.”

Jumala igatsus meie suhtes on, et me elaksime oma elusid ilma hirmuta. Seetõttu ei tohiks me lasta ka Saatanal tulla ja süüdistada meid mineviku läbikukkumistes. Sest kui me oleme sellest meelt parandanud, on see kaetud Kristuse kalli ja puhastava verega.

Siin on Jumala tõotus kõigile, kes panevad oma lootuse Tema peale: ”Ühed ülistavad vankreid ja teised hobuseid, meie aga Issanda, oma Jumala nime. Nemad vaaruvad ja langevad; meie aga tõuseme ja seisame püsti.” (Psalm 20:8-9).