KUI HING ON HAIGE

Ühel või teisel viisil kogeme me kõik valu ja iga inimene siin maa peal kannab oma muredekoormat.

Kui sa oled kõvasti haiget saanud, ei leidu maa pealt ühtki inimest, kes suudaks vaigistada sinu seesmisi hirme ja sügavat meeleheidet. Isegi su parimad sõbrad ei suuda aru saada lahingutest, milles oled läbi minemas ja haavadest, mida need endaga kaasa on toonud.

On siis kusagil olemas palsamit murtud südamele? Või tervenemist sügavaile, veritsevaile hingehaavadele? On see üldse võimalik panna kõik murtud killud kokku jälle ja muuta süda tugevamaks kui eales varem? On! Tõepoolest on! Sest kui see nii poleks, oleks Jumala Sõna vaid kui üks suur pettus ja Jumal ise valevorst. Kuid see pole võimalik!

Jumal ei ole tõotanud sulle valuvaba elu, küll aga on ta tõotanud sulle "väljapääsu" sellest. Ta on lubanud kanda su koormaid ja anda sulle jõudu, et ajada end taas jalule, kui nõrkus on sind maha murdnud.

Meie armastav Isa ütles, et: "Senini pole teid tabanud muu kui inimlik kiusatus. Aga Jumal on ustav, kes ei luba teid kiusata rohkem, kui te suudate taluda, vaid koos kiusatusega valmistab ka väljapääsu, nii et te suudate taluda." (1Korintlastele 10:13)

Sinu Taevane Isa jälgib sind vankumatu täpsusega. Iga sinu samm on talle teada. Iga sinu pisar kogutud Tema varamusse. Ta mõistab igat sinu katsumust ja tunneb igat sinu valu. Ta ei lase iialgi sul uppuda su enda pisaraisse ega luba su valul hävitada su mõistust. Ta on tõotanud tulla – just täpselt õigel ajal – ja pühkida ära kõik su pisarad ning anda sulle rõõmu leinamise asemel.

Sulle on antud võime hõisata oma südames ja olla rõõmus oma Issandas. Jumal hoiab sul silma peal ja Ta on andnud meile korralduse tõusta ning heita maha kõik kahtlusi tekitavad hirmud.