NUTA JULGESTI

Kogedes suurimat valu, mida eales tundnud oled, mine oma salajasse kambrisse ja nuta välja kogu oma meeleheide.

Jeesus nuttis. Peetrus nuttis – lausa kibedasti – kandes endaga kaasas valu, mis lähtus sellest, et ta oli hüljanud Jumala Poja. Kuid need kibedad pisarad tõid tema elus esile väga imelise ime ja ta tuli tagasi, et raputada saatana kuningriiki.

Jeesus ei pöördu kunagi kõrvale nutvast südamest, öeldes: "...murtud ja purukslöödud südant ei põlga Jumal." (Psalmid 51:19). Jumal ei ütle sulle mitte iialgi, et: "Katsu nüüd olla! Aja end püsti, võta oma rohud sisse ja siis hambad ristis kuivata oma pisarad." Ei! Jeesus kogub iga pisara oma igavesti püsivasse anumasse.

On sul valus? Kohe tõeliselt valus? Siis lase aga käia ja nuta julgesti! Ja nuta senikaua, kuni pisarad lakkavad. Kuid lähtugu need pisarad ainuüksi valust ja mitte uskmatusest või enesehaletsusest.

Elu läheb edasi. Ja sa üllatud selle üle, kui palju sa tegelikult suudad kanda, kui Jumal on sulle abiks. Õnn ei tähenda elu ilma valu või haiget saamisteta. Tõeline õnn peitub oskuses elada üks päev korraga, sõltumata kõigest kurbusest ja valust. See tähendab osata rõõmustada Issandas, sõltumata sellest, mis on toimunud minevikus.

Sa võid tunda end hüljatuna. Sa võid tunda end mahajäetuna. Su usk võib olla nõrk. Sa võid arvata, et sinuga on lõpp. Kurbus, pisarad, valu ja tühjustunne võivad sind aegajalt neelata endasse, kuid Jumal on siiski troonil ja endiselt Jumal!

Sa ei saa aidata iseennast. Sa ei saa kustutada valu. Kuid meie kallis Issand tuleb su juurde ja paneb oma armastavad käed su ümber ja asetab su taas istuma taevalikesse paikadesse. Ta vabastab sind surmahirmust ja ilmutab sulle oma lõputut armastust sinu suhtes.

Vaata üles. Julgusta end Issandas. Kui udu kogu on ümbritsemas sind ja sa ei leia mingit väljapääsu oma dilemmadest – siis heida end lihtsalt Jeesuse armastavasse rüppe ja usalda Teda. Ta igatseb sinu usu ja kindlameelsuse järele. Ta tahab, et sa hüüaksid kõva häälega: "Jeesus armastab mind! Ta on minuga! Ta ei vea mind alt! Ta toimetab kõik hästi ja toob lahenduse! Mind ei saa maha suruda ega hävitada! Minust ei saa Saatana ohvrit! Jumal on minu poolel! Ma armastan Teda ja Tema armastab mind!"

Kõige aluseks on usk. Ja usk tugineb vaid ühele tõele, milleks on: "Aga ei ole edu ühelgi relval, mis valmistatakse sinu vastu..." (Jesaja 54:17)