ÜLETADES HIRMU USKUDA by Gary Wilkerson

Inimesed kogevad väga palju erinevaid hirme. Psühholoogide sõnul kogeb pea enamus inimesi hirmu surma ees; teised jälle üksinduse ees. Paljud aga kardavad suurte rahvahulkade seas viibimist. Üsna levinud hirmuallikaks on ka avalikkuse ees kõnelemine.

Hirmu tõttu jäävad nii mitmedki meist ilma elu suurimatest kinkidest. Jumal tahab tõsta midagi esile su südames, aga sa jääd sellest ilma, kuna kardad riskida usuga, mis on vajalik selleks, et minna kaasa Jumala plaanidega.

Aastaid tagasi elasime koos abikaasaga New York Citys ja töötasime Times Square’i koguduses. Siis aga kõneles Jumal selgesti me südameisse, et minna ja rajada kogudus Londonisse. See oli suur risk ja üsnagi hirmuäratav ettevõtmine. Meil ei olnud ka eriti palju vahendeid selleks ning me tundsime vaid väheseid inimesi Inglismaal. Kuid me otsustasime usaldada Jumalat.

Meie jaoks leiti sobiv elukoht Londonis, kuid paar nädalat enne meie teele asumist öeldi see meile üles. Mida siis nüüd teha?

Enne Inglismaale elama asumist pidime sõitma 2-nädalaks Lõuna-Aafrikaase, olles väikese misjonigrupi juhtideks. Mina ja mu abikaasa elasime ühe Lõuna-Aafrika ärimehe juures ja ühel hommikul küsis ta me käest: „On teiega kõik kombes?“ Ja ma vastasin: „Ma vähe muretsen ühe asja pärast.“ Ja siis ma rääkisin talle meie plaanidest kolida Londonisse, kuid et meil pole seal kodu, kus elada. Mispeale tema vastas: „Oo, ma armastan Londonit ja muideks, mul on seal oma maja.“ Ja siis paari päeva pärast ütles ta mulle: „Siin on mu maja võtmed. Kasutage seda, millal iganes tarvis.“

Mina arvasin, et peame oma plaanid tühistama, kuid Jumal oli tegutsemas! Üks abielupaar New Yorgist pidi minema Lõuna-Aafrikasse selleks, et leida omale kodu Londonis. Ainuüksi Jumal saab midagi sellist korraldada!

Mina usun, et Jumal annabki meile teha asju, mis tunduvad rasketena, kuid millest lõpuks kooruvad välja „Jumala lood“. Ja kui midagi sellist juhtub, elad sa oma elu täie kindluse –ja julgusega, teades, et Jumal varustab.