TAEVAS EI OLE PANSIONAAT

Võib-olla mõtled endamisi: „Issand, miks küll mu töö nii häiriv on? Miks ma alati tunnen end kui kõrvalejäetuna? Mis mul küll viga on?“ Sul pole midagi viga. Jumal lihtsalt teeb oma tööd su elus, luueski olukorra, kus sul on kõrini sellest hukkuvast maailmast. Ta ütleb sulle: „Sa ei tohigi olla liiga hõivatud „siinse eluga“, kuna kõik see lendab vastu taevast nagunii. Mõtle pigem taevastele asjadele – uuele maailmale, mis on tulemas.“ Ja sina omakorda vastad: „Milline raiskamine! Mul on nii palju energiat. Nii palju andeid ja ideid; terav mõistus ja igatsus saavutada palju, palju. Samas tunnen end nii allasurutuna ja takistatuna ja see ajab mind närvi.“

Mul on sulle häid uudiseid: kui kõik see siin lõppeb ja su pilkavatel sõpradel on lips läbi – nende tööst on saanud suur null, nende karjäärid on hävinud ja raha haihtunud – siis alles sinu töö algab! Sest tead, mis? Taevas ei ole mingi pansionaat. Pigem kaasneb meie igavese koduga rohkelt tegevusi, uusi silmapiire ja võrratuid plaane. Jumal saab seal täiega kasutama kõiki su andeid, talente ja igatsusi. Ta ei lase raisku mitte üht ainustki asja, mille on sulle andnud. Hoopis vastupidi – su annid saavad suurendatud mitmekordselt. Ka igavikus saab Ta kasutama sind oma nime auks! Jeesus annab meile mõned vihjed, kuidas see kõik välja nägema hakkab:

„Õnnis on see sulane, kelle ta isand tulles leiab nõnda tegevat. Tõesti, ma ütlen teile, ta seab tema kogu oma vara üle.“ (Matteuse 24:46-47). Kreekakeelne tähendus siinsele „vara üle seadmisele“ on „igavene ametisse määramine“. Jumal määrab meid oma andide valvajaiks terveks igavikuks!

„Ta isand lausus talle: „Tubli, sa hea ja ustav sulane, sa oled olnud ustav pisku üle, ma panen su palju üle.“ (Matteuse 25:21).

„Ja tema ütles sellele: „Tubli, sa hea sulane! Et sa oled olnud ustav kõige pisemas, seepärast olgu sul meelevald kümne linna üle.” (Luuka 19:17).

Igavesed ametisse määramised…Tema vara üle valvamine…Tema andide üle valvamine…linnade üle valitsemine. Me saame valitsema ühes Jeesusega Tema kuningriigis, tehes seda kui kuningad ja preestrid!