JUMAL ON TEINUD SUURI ASJU

„Sest mina olen Issand, su Jumal…ja et ma sind armastan, siis…ära karda, sest mina olen sinuga.“ (Jesaja 43:3-5).

Kõik Vana Testamendi lood Aabrahamist, Joosuast ja kogu Iisraelist on mõeldud julgustama ja õhutama meid otsima Jumala ligiolu oma eludes. Me võime ju tänada Jumalat kõige eest, mida Ta ligiolu nende heaks korda saatis, aga samas on igal ühel meist oma tunnistus selle kohta, mida Jumala ligiolu on meie jaoks tähendanud: juhtinud me elusid, avanud uksi, kõrvaldanud takistusi, sulatanud südameid ja muutnud meid kartmatuteks. Olen näinud seda toimimas omaenda elus. Sa võid nüüd mõelda: „Heh, sa lihtsalt uhkeldad!“ Kuid üldsegi mitte. Fakt on see, et Jumala ligiolu on olnud minuga sõltumata minust endast.

Alustades Times Square’i kogudusega New York City’s, õhkus Kristust kõigest, mida me tegime. Mäletan, kuidas astusin sisse ühe kuulsa Broadway produtsendi kontorisse, leidmaks meile mõnda teatrihoonet, mida kirikuna kasutada. Selle produtsendi sekretär ja personal lihtsalt irvitasid mu üle, andes nii oma sõnade kui suhtumisega mõista, et minusugusel „hädisel kirikumehel“ pole vähimatki võimalust ülemuse juurde aega saada. Mis veelgi hullem – ma arvasin, et mind visatakse sealt lausa välja! Kuid siis tuli produtsent oma toast välja ja mind nähes, kutsus mind edasi!

Järgneva paari nädala jooksul õppisime üksteist paremini tundma. Aegajalt vaatas ta üle oma töölaua mulle otsa ja ütles: „Mul pole aimugi, miks ma sinuga nii palju aega veedan. Mu päevakava on tuubil tegevusi täis!“ Kuid millal iganes ta kontori vastuvõttu astusin, juhtis sekretär mind kõigist teistest külastajatest mööda ja ütles: „Minge julgelt sisse, pastorihärra, ta juba ootab teid!“ Kogu lugu päädis sellega, et see mees müüs meile ühe oma teatrite lipulaeva, mis läks Times Square’i koguduse käsutusse. Isegi müügidokumentidele alla kirjutades ütles ta: „Ma ei suuda ikka veel uskuda, miks ma seda teen!“ Ainuüksi Jumala ligiolu oli see, mis pani seda meest seda hoonet meile müüma. Ja vaid paar aastat hiljem anus nii tema kui ta juristid, et selle neile tagasi müüksime!

Nägin, kuidas Jumal muutis teistegi südameid. Mees, kes omas meie hoone kõrval asuvat hoonet, keeldus seda meile müümast. Kuid ajapikku saime sõpradeks ja lõpuks ta siiski müüs selle hoone meile, ise pidevalt korrutades: „Keegi seal üleval ikka seisab te eest!“

Just selles peitubki Jumala ligiolu ja iga kristlane võib tunnistada samal moel: „Minuga olev Jumala ligiolu on saatnud korda suuri asju!“