KORD TULEB PÄEV by Jim Cymbala

”Kord saab igaühe töö avalikuks. Issanda päev teeb selle teatavaks, sest see ilmub tules, ja tuli katsub läbi igaühe töö, missugune see on. Kui kellegi töö, mis ta on ehitanud, jääb püsima, siis ta saab palga.”  (1 Korintlastele 3:13-14). Kõik, mis on kullast, hõbedast ja vääriskividest, jääb püsima; kõik see aga, mis on puust, õlgedest ja heinast, hajub suitsuna õhku. Paulus ei ütle selles piiblisalmis, et me tegude kvantiteet katsutakse läbi. Ta ei räägi ka midagi kirikus käidud kordadest. Ei, kõik keskendub ainuüksi kvaliteedile.

Warren Wiersbe (endine Moody Koguduse pastor Chicagos ja raadiosaate “Tagasi Piibli juurde” kõneleja) tegi ühe huvitava tähelepaneku selle piiblilõigu kohta, jagades seda ka meie koguduse meeskonnaga. Ta küsis: ”Mis erinevus on neil materjalidel lisaks sellele, mis niigi ilmselge, et üks osa on põlemiskindel ja teine mitte? Ma arvan, et on tähelepanuväärne, et nii puit, hein kui õled on sisuliselt su oma koduukse all või heal juhul mõne meetri kaugusel sellest. Neid jagub küllaga ükskõik, millisesse metsa või põllule. Kui aga tahad leida kulda, hõbedat või vääriskive, pead hakkama kaevama. Pead nägema kõvasti vaeva nende leidmiseks. Nad ei vedele lihtsalt niisama siin-seal, vaid sa pead tungima sügavale maa sisemusse, et neid leida.“

Minu jaoks oli see väga sügavamõtteline. Kõikide vaimsete „ehitise“ püsti löömine, kus kasutatakse puitu, õlgi ja heina, käib lihtsalt – vähe tööd, vähe otsimist, ei mingit pingutust ega valu. Sa lihtsalt lööd selle püsti ja see näeb üsna kobe välja…mõnda aega. Kuid kui tahad ehitada midagi, mis peaks vastu ka Jumala Kohtupäeval, läheb kogu ehitus oluliselt rohkem maksma.

Sel päeval ei oma mingit tähtsust, mida su kaaskristlased sust’ arvasid. Ei oma ka mingit tähtsust, mis nõu ärihaid sulle andsid. Sina ja mina saame seisma selle Ühe ees, kelle silmad on „nagu tuli“ ja keda ei räägi vähimalgi moel pehmeks oma imeliste strateegiatega. Me seisame silmitsi Ta põletava pilguga ja ainus, mida Ta meilt küsib, on, kas olime julgelt ustavad Tema Sõnale?



Jim Cymbala alustas Brooklyn’i Tabernacle kogudusega väikeses, viletsas seisus hoones, mis asus kahtlases linnaosas ja kuhu kuulus algul vaid 20 liiget. Põlise Brooklyn’i asukana on ta nii David kui Gary Wilkersoni pikaajaline sõber ja pidev kõneleja World Challenge’i poolt korraldatavatel pastorite ja juhtide konverentsidel.