ERINEV VAIM by Gary Wilkerson

„Aga oma sulase Kaalebi…sellepärast et temas on teistsugune vaim…“ (4Moosese 14:24).

Mis oli siis Kaalebis midagi sellist, mis pani Piibli tema kohta ütlema, et tal oli teistsugune vaim?

Kas sina oled mees või naine, kes januneb ja on näljas Jumala järele, hüüdes Ta poole: „Tee minust teistsuguse vaimuga mees või naine“? Või oled sa selline „vahepealne“ kristlane, kes valmis uitama mööda kõrbe ja kulutama oma elu vaid keskpärasusele?

Mis oli Kaalebi ja Joosua juurest sellist, mis neid teistes eristas? Miks oli neil teistsugune vaim? Mis üldse eristab teistsuguse vaimuga mehi ja naisi teistest? Miks nad pole tavalised? Miks neil on see „miski“ ja teistel mitte? Kuidas nad selle teistsuguse vaimu endale said? Ja mis kõige olulisem – kuidas mina võiks selle endale saada?

Üks noor mees meie koguduses on muutnud oma näo kui ränikiviks, et järgida Jeesust. Temaga koos olles ütlen iseendale: „Jeesus, ma tahaks ka sellist meeletult janunevat vaimu nagu sel noorel mehel. Tahan rohkem sellist tuld ja võidmist; puhtust ja pühadust.“

See noormees aga ütleb: „Ma olen otsustanud järgida Jeesust mitte omaenese jõus, vaid Püha Vaimu väes.“ Ehk minu jaoks kõlab see kui: „Ma olen otsustanud elada puhta südame ja puhaste kätega.“ Keset seda suurt kompromisside ajastut, on tema otsustanud hoida oma pilgu Jeesusel. Kui teised tema ümber korraldavad rahva ligitõmbamiseks ilutulestikke suitsu ja säraga, siis tema südame hüüd on: „Issand, ma ei vaja seda. Jah, ma tahan näha tuhandeid saamas päästetud, kuid ma igatsen kogeda enam Sind!“

Kui ma selle noormehega, kes nii teistsugune on, koos olen, tärkab minus kadedus. Ja Püha Vaim lasebki meil olla kade nende peale, kelle elus on rohkem Jeesust!