EI MINGIT VABALT VÕTMIST

Osad teist, kes te seda päevasõna praegu loete, olete võtnud puhkuse „hea võitluse võitlemisest“. Olete hinges väsinud ja ütlete iseendale: „Pean pisut hoogu maha võtma! See ei tähenda, et armastaksin siis Issandat vähem – jään Talle ustavaks ikka. Kuid ma pean järgima oma südant ja süda ütleb, et tuleb võtta vabamalt.“

Mu armsad, te ajastus selleks ei saaks enam hullem ollagi! Vaimne vabalt võtmine või lõdvemaks laskmine on Saatana lõksu viimane punkt. See on kui valida südaöine aeg reisile minekuks. „Ja tehke seda, teades aega: käes on tund unest virguda, sest nüüd on meie pääste lähemal kui siis, kui me usklikuks saime. Öö on lõpule jõudmas ja päev on lähedal. Pangem siis maha pimeduse teod, rõivastugem valguse relvadega!“ (Roomlastele 13:11-12).

Kui öö oli lõpule jõudmas ja päev lähedal juba siis, kui see tekst kirjutati, kui palju enam lähedal on see siis juba tänasel päeval! Lõpuaegade lahingu ajal ei saa olla mingit vabalt võtmist! „Olge kained, valvake! Teie süüdistaja, kurat, käib ringi nagu möirgav lõvi, otsides, keda neelata. Tema vastu seiske kindlalt usus.“ (1 Peetruse 5:8-9). Saatan ei võta midagi vabalt, vaid suurendab oma jõupingutusi veelgi, mistõttu me ei tohi mitte mõeldagi uinumisele! Jumal kutsub meid läbi Uue Testamendi olema ärkvel, valvel ja teadlikud, riietades end täie sõjavarustusega. Me ei tohi magada nagu teised, vaid me peame ootama täie valmidusega Issanda päeva.

Võta jah aeg maha keset sõda ja sa oled surnud! Võta jah aeg maha ja sa oled hoobilt Saatana lõksus. Sest kutse võtta vabalt pärineb otse põrgust! See on üleskutse Saatana enda poolt! Seetõttu olgu see sulle hoiatuseks, sest praegu, kui eales varem, on aeg olla ärkvel ja valvel!

„Hoia mind paela eest, mis mulle on pandud, ja nurjatusetegijate püünise eest!“ (Psalmid 141:9).