VÕIMATUSTE JUMAL

Sellest ainuüksi ei piisa, kui usume, et Jumal on kõige looja. Me peame uskuma sedagi, et Ta on Jumal, kes igatseb teha võimatut me eludes. Piibel ütleb väga selgelt: kui me ei usu seda Tema kohta, ei usalda me Teda grammigi.

Mu enda arvamus on, et ükskõik, kui palju sa ka kedagi ei nõustaks – kui ta kahtleb Jumala võimes saata korda imesid, pole sest’ mingit tolku. Ära must’ valesti aru saa – mul pole midagi kristliku nõustamise vastu. Kuid on mõttetu nõustada kedagi, kes pole 100% kindel, et Jumal suudab lahendada ta olukorra ükskõik siis, mis see ka poleks.

Abielupaarid peavad uskuma, et Jumal suudab päästa nende suhte, sest muidu on mu nõustamine asjata. Olukorrad võivad tunduda täiesti lootusetud nende jaoks; nad on ehk aastaid ehitanud üles kibeduse ja põlguse müüri, kuid nad peavad olema veendunud, et Jumal suudab võimatut. Ma ütlen taolistele paaridele kohe alguses: „Jah, ma olen valmis teid nõustama, kuid esmalt pean küsima midagi: kas usute siiralt, et Jumal võib päästa te abielu? On teil usku, et ükskõik, kui võimatuna te olukorrad ka ei näi, Tal on vägi taastada te suhe?“ Mõned vastavad: „Kuid sul pole aimugi, millest olen pidanud oma abikaasa tõttu läbi minema! Olen sügavalt haiget saanud. Mu valu on suurem, kui suudad ettegi kujutada!“ Taoline vastus annab mulle märku, et nad on hakanud uskuma hingevaenlase valet, kes on veennud neid, et nende olukord on lootusetu. Ometigi on Jeesus öelnud vägagi selgelt igale oma lapsele: „Inimeste käes võimatu on Jumala käes võimalik.” (Luuka 18:27).

Üle kogu maailma on kristlasi, kes loobuvad oma abieludest. Isegi osad mu tuttavad jumalasulased lahutavad oma abielusid. Rääkides nendega nende olukorrast, saan aru, et nad ei usu enam, et nende abielu oleks taastatav. Nad lihtsalt ei usu, et Jumal suudab saata korda võimatut.

Me ei usu Jumalat tõeliselt seni, kuni me ei usu, et Ta on ka võimatuste Jumal!