HINGA TEMAS by Gary Wilkerson

Pingelistes olukordades kordame endale ikka ja jälle: „Kui mul vaid oleks see üks asi. Kui ma vaid suudaks tulla toime selle ühe nõrkusega!“ Kuid Jeesus õpetab meid mitte keskenduma oma vajadusele, vaid selle varustajale. „Seepärast ma ütlen teile: Ärge muretsege oma hinge pärast, mida süüa, ega oma ihu pärast, millega riietuda! Eks hing ole enam kui toidus ja ihu enam kui rõivas? Pange tähele taeva linde: nad ei külva ega lõika ega kogu aitadesse, ning teie taevane Isa toidab neid. Eks teie ole palju enam väärt kui nemad? Aga kes teie seast suudab muretsemisega oma elule ühe küünragi juurde lisada?“ (Matteuse 6:25-27).

Kui Vanas Testamendis kuningas Aasa olukord täiega hulluks läks, keskendus ta oma varustajale ja mitte oma probleemile. Kui tohutu suur hulk vaenlasi ta kuningriigi ümber piiras ja silmapiiril polnud vähimatki lootust, palus Aasa: „Ma ei tea, mida teha, kuid mu pilk on sinul.“ (2 Ajaraamatu 14:9-12).

Jeesus näitab meile, et mis iganes me olukorrad ka poleks, me peaks olema tänulikud nende keskel. Seistes silmitsi suurte näljaste rahvamassidega ja omades vaid mõnda leiba-kala, võttis Jeesus kätte ja tänas Jumalat. „Jeesus võttis nüüd leivad, tänas Jumalat ja andis neile, kes maas istusid, samuti ka kalakestest, niipalju kui nad tahtsid.“ (Johannese 6:11). Jeesus tänas Isa enne, kui see vajadus veel täidetudki sai ja kõik said osa suurest imest: „Aga kui nende kõhud olid täis saanud, ütles Jeesus oma jüngritele: „Koguge ülejäänud palakesed kokku, et midagi ei läheks raisku!” Siis kogusid nad viiest odraleivast kokku kaksteist korvitäit palakesi, mis oli sööjatest üle jäänud. Kui nüüd rahvas nägi tunnustähte, mille Jeesus oli teinud, ütlesid nad: „Tema on tõesti see prohvet, kes peab tulema maailma.” (Johannese 6:12-14).

Sinu olukord ei sõltu sinu võimalustest ja allikatest – see sõltub Jumala omadest. „Aga küll minu Jumal täidab kõik teie vajaduse oma rikkust mööda.“ (Filiplastele 4:19). Su süda on võib-olla miljoniks tükiks Jumala ees oma vajaduse pärast. Kuid see pole see aeg, mil vaadata oma läbikukkumiste peale, vaid aeg, mil’ tuletada meelde Jumala headust. Aeg lõpetada oma vajaduse pärast halamine ja aeg hakata tänama Jumalat. Ja kui sul endal ei jagu selleks kõigeks usku, ammuta seda oma kristlastest kaaskondlastelt. Hinga teadmises, et Jumal saab ilmutama end võimsal moel su elus. Usu seda ja leia rahu ning hingamine Temas!