KÕIKEHÕLMAV RAHU - Gary Wilkerson

See pole mingi patt öelda: “Jumal, praegune aeg mu elus on enam kui hingemattev ja ebamugav. Seetõttu vajan su jõudu ja julgust.“ Jumal lausa kutsub meid üles taolisele palvele ja ülestunnistusele. Küll aga on Jumalal probleeme kristlastega, kes ütlevad: „Ma astusin usus välja, kuid niipea, kui hakkasin kaotama oma rahu, ma teadsin, et see pole Temast. Nii et ma peatusin.“ Taolise mõtteviisi probleem peitub järgnevas: kui me lõpetaksime usus käimise igakord, kui meil kaob rahu, ei teeks me Jumala heaks mitte kui midagi.

Jah, meil peaks olema kõikehõlmav rahu, mis läbiks kõike, mida teeme. Taoline rahu lähtub Jumala Sõnast. Samas aga peame teadma sedagi, et kui oleme ajamas oma Isa asja, lööb me rahu aegajalt kõikuma. Isegi sellist usumeest nagu Joosuat, raputati. Seetõttu Jumal ütleski talle: „Ole vahva ja tugev!“ (vt Joosua 1:6, 7 ja 9)

Ma tean, et mu isa David Wilkerson, poleks iialgi läinud New York City’sse gängiliikmete sekka toimetama, kui ta oleks pidanud igat rahu puudumist Jumala märgiks peatuda. On aegu, kus peame kuulma Jumala häält ka keset raputusi. Tema igatsus me suhtes on, et me ei annaks keset kaootilisi aegu alla, vaid õpiks eristama Tema Vaimu häält. See on see, kuidas leiame rahu keset aegu, mil meie väikest maailma raputatakse.

Sajand tagasi oli Hiinas mitmeid ustavaid misjonäre, kes veetsid seal aastakümneid ilma, et neil oleks oma jõupingutuste järel midagi suurt olnud ette näidata. Osade töö tulemusena oli pöördunud vaid 1-2 inimest, teistel polnud sedagi. Nad kannatasid aastakümneid raskete ja rõhuvate tingimuste all. Paljud ka surid või saadeti maalt lihtsalt välja. Neil polnud vähimatki põhjust uskuda, et nende jõupingutused oleksid tähendanud midagi enamat kui vaid üht tohutut läbikukkumist.

Täna aga ülistab kümneid miljoneid kristlasi ainuüksi Hiina põrandaalustes kogudustes Jumalat. Sotsioloogid väidavad, et aastaks 2050 ületavad Hiina kogudused kõigi kristlaste arvu kogu maailmas. Ehk siis – olid nende misjonäride jõupingutused tõesti läbikukkumine? Üldsegi mitte! Need sulased külvasid ustavalt seemneid, teadmata, mis saab olema selle kõige tulemus. Enamus neist surigi nägemata oma töö vilja. Seetõttu tahan julgustada sind võtma nende eeskuju südamesse. Mil iganes seisame silmitsi negatiivsete olukordadega – meie asi on siiski kuuletuda Jumalale, usaldades tulemused Tema hoolde.