TULINEN KOETUS

Lannistumisen hetkillään Daavid ei pystynyt käsittämään, miksi hän oli niin masentunut. Hän kysyi: ”Miksi murehdit, minun sieluni, ja olet minussa niin levoton”(Ps.42:5). Eivät hänen kysymyksensä nousseet epäilyksistä Jumalaa kohtaan. Daavid alkaa psalmin ilmaisten syvää janoa Herraa kohtaan: ”Niin kuin peura halajaa vesipuroille, niin minun sieluni halajaa sinua, Jumala. Minun sieluni janoo Jumalaa, elävää Jumalaa. Milloin saan minä tulla Jumalan kasvojen eteen?” (Ps.42:1-2).

Lannistumisen hetkellä Daavid rukoili Herralta ilmestystä. Hän sanoi: ”Jumala, en ole koskaan rakastanut sinua enemmän kuin nyt. Miksi siis joudun kärsimään tällaista lannistumisen tuskaa?”

Joskus Daavid koki epätoivoa ja masennusta oman syntinsä tähden. Hän joutui Herran kurituksen kohteeksi oman ylpeytensä tähden, kun hän suoritti väenlaskun, mikä oli Jumalan lakia vastaan. Hän tunsi tuskaa Jumalan vitsasta, kun hän teki aviorikoksen Batseban kanssa ja järjesti tämän aviomiehen tapettavaksi. Hänen sydämensä särkyi tuomioista, jotka hän itse veti perheensä päälle omien syntiensä tähden.

Monet uskovat ovat tänä päivänä masentuneita, koska Pyhä Henki on halunnut viedä heidät voittoon, mutta he ovat vastustaneet sitä. He ovat valinneet lihan tien, ja se aina johtaa kipuun ja lannistumiseen.

Puhun tässä kuitenkin katuville uskoville, jotka etsivät Jumalaa koko sydämestään. Nämä uskolliset palvelijat ovat joutuneet jonkinlaisen lannistumisen hengen valtaan, sellaisen, joka kohtaa heidät yhtäkkiä, yllättäen, ilman mitään selvää syytä.

Kun hyökkäys tulee, en usko sen olevan kovin epätavallista. Jumala antaa tällaisia tulisia koetuksia kaikille omilleen. Pietari kirjoittaa: ”Rakkaani, älkää oudoksuko sitä hellettä, jossa olette ja joka on teille koetukseksi, ikään kuin teille tapahtuisi jotakin outoa”(1 Piet.4:12).

Jos tämä sopii sinuun, voit olla aivan varma siitä, että on kyseessä hyökkäys. Saatana on lähettänyt lannistamisen pilven hämmentämään sinua. Se on ollut vihollisen pääasiallinen ase Jumalan valittuja vastaan vuosisatojen ajan, mutta Jumala voittaa aina!