UUS PEATÜKK by Gary Wilkerson

Apostlite tegude raamatus on 28 peatükki, kuid Jumal on läbi sajandite kirjutanud ikka ja jälle uusi peatükke läbi oma kümnete tuhandete jüngrite. Nende nimed pole enam Filippus, Tabiita või Timoteos, vaid Jenni, Jimmy ja Joonatan.

Jenny on punapäine austraallanna, kes käib meie koguduses Colorado Springs’is. Tal on kõige naljakam naer, mida eales kuulda võiks ja ta on hull evangeeliumi järele. Tema ja ta abikaasa näevad iga päev Jumala väge liikumas inimese üle, kellega nad kokku puutuvad.

Siis on üks jünger nimega Jimmy, kellega olen koos olnud jumalariigitöös väga pikki aastaid. Vaid vähesed evangeliseerivad nii nagu Jimmy seda teeb. Ta juhtis hiljaaegu ühe inimese Issanda juurde ja tegi talle siis ettepaneku: „Las ma juhtida piiblitunde su kodus.“ Üsna peagi hakkas seal käima mitmeid ümbruskonna inimesi ja nemadki said päästetud. Jimmy tegi sama asja ühes teiseski naabruskonnas. Ja siis kolmandas. Üle sealse linna toimub piiblitunde siin ja seal, kuna leidub üks radikaalne kristlane, kes usub Püha Vaimu väesse, mis puudutab südameid üleloomulikul moel.

Joonatan on 13-aastane jünger meie enda kirikust, kes palvetab kui eluaegse misjonäri meelevallaga. Tema palved panevad täiskasvanud põlvedele langema, kuna ta kannab endas murtud ja kahetseva südame tooni. Joonatani igatsuseks on näha Jumalat päästmas kadunuid ja tema vaimulik nälg on nakkav.

Jüngrid, keda siin kirjeldan, on 21.sajandi kristlased, kellele on antud 1.sajandi vägi. Nõnda samuti on mind ja sindki kutsutud saama varustatud Jumala Vaimuga, kes viib täide Jumala töö. Usun, et on aeg, kus paljud ainuüksi „Sõna kuuljad“ saaksid ka Sõna tegijateks. Piiblitunnid ja palvegrupid on muidugi head, kuid – üks asi on vaid teada Jeesusest ja Tema aust, kuid hoopis teine asi omada Tema Vaimu elamas me sees, et teenida ja teha kõike seda, mida Temagi tegi. Püha Vaim on tulnud elama me sisse, et Jumal võiks täita oma eesmärke me läbi. Seetõttu tahan julgustada teid paluma ühes minuga: „Issand, lase mul olla Sinu Sõna innukas õppija, aga las ma olla ka ühtaegu innukas Sõna täitja. Las Nelipüha sündida ka tänapäeval. Aamen.“