USALDA JUMALA KUMMALISI TEID

Lõpeta oma juurdlused selle üle, miks sa küll ometigi haiget said? Sinu olukorras pole midagi imelikku ja see, kas sul oli õigus või mitte, ei oma antud olukorras enam mingit tähtsust. Ainuke, mis loeb, on sinu valmidus liikuda edasi koos Jumalaga ja usaldada Tema kummalisi teid oma elus.

 

„Armsad, ärge võõrastage enestes tulekuumust, millega teid pannakse proovile, nii nagu sünniks teile midagi võõrast, vaid rõõmustage, et nii nagu te olete Kristuse kannatuste osalised, võite rõõmuga hõisata ka tema kirkuse ilmumisel.“ (1Peetruse 4:12,13)

 

Üsna suure tõenäosusega tegid sa seda, mida tegema pidid. Sa liikusid Jumala tahtes, järgides siiralt oma südant ja valmis andma endast kõik. Armastus oli see, mis sind motiveeris. Kuid mitte sina ei hüljanud Jumala tahet, vaid keegi teine. Sest kui see nii poleks, ei oleks ju sina see, kes hetkel nii kõvasti kannatab. Sa said haiget, sest sa püüdsid olla aus.

 

Sa ei suuda mõista, kuidas küll kõik vasta taevast lendas, kui tundus, et Jumal ise oli kõige selle taga?! Su süda küsib: „Miks Jumal üldse lasi mul kõige selle sisse astuda, kui Ta teadis, et see ei toimi nagunii?“ Kuid isegi Juudas oli kutsutud Jumala poolt; tema saatus oli olla jumalamees. Ta oli Päästja enese poolt väljavalitud ja Jumala poolt kasutatud. Kuid Juudas surmas Jumala plaani ja murdis seega Jeesuse südame! Miski, mis algas kui Jumala plaanina, lõppes hävinguna, sest Juudas otsustas minna oma teed.

 

Jäta kõik oma enesesüüdistused. Lõpeta enese hukkamõistmine ja ära murra oma pead selle üle, mida sa valesti tegid? Jumala silmis loeb see, mida sa hetkel mõtled. Sa ei teinud midagi valesti – pigem andsid endast liiga palju.