JOOSEPI PATALJON

Las ma tutvustada teile Joosepi pataljoni – viimse päeva usklike kogukonda, kes täielikult pühendunud Issandale. Nad suhtlevad Jumalaga igapäevaselt ning on juhitud Vaimust iga väiksemagi detaili puhul oma elus. Praegu on nad aga läbimas oma elu suurimaid katsumusi, et siseneda paika täis Jumala ilmutusi, tarkust ja viljakust. Jumal teeb oma tööd nende sees, jagades oma tõde ja tarkust ja üsna pea saabub aeg, mil Ta kutsub nad esile nõnda nagu Ta kutsus Joosepitki!

Enamus tänapäeva kogudusest kogeb laialdast vaimset põuda: üsna pinnapealsed jutlused, surnud kuulajad ja „elav“ ülistus, mida tegelikult ei toeta puhas ja õiglane elu Jumala ees. Jumal aga on alati toimetanud ammu enne igat vaimulikku põuaaega koguduses. Ta on iga põlvkonna ajal liikunud ees, et valmistada väljapääsuteed oma rahvale!

Jaakobi soo 75 liiget oleksid ülemaalise põua tõttu kõik surnud (ja Iisraelile antud tõotus oleks hävinud), kui Jumal poleks toimetanud ammu enne seda kõike. Muide, juba 20 aastat enne põua saabumist, oli Jumal käivitanud ühe plaani, et päästa oma rahvas hävingust.

Jumal saatis Joosepi Egiptusesse ette! 20 aastat tegi Ta selle mehega tööd – eraldas ta, pani ta proovile, valmistas ette kõrge positsiooni jaoks – sest Joosepist pidi saama Jumala väljavalitu elu päästja. Ta hoidis Joosepit pidevas rambivalguses, et too võiks olla valmis saabuvaks kaoseks ja surmaks!

Mu armsad, nõnda nagu Jumal eraldas Joosepi, nõnda on Tal ka tänapäeval oma Joosepi pataljon, kes hetkel varjul teiste eest. Nad viibivad kannatuste ahjus, proovilepanekute vanglas ja katsumuste ning kiusatuste lahingväljadel. Nad on suremas sellele maailmale, igatsemata grammigi selle aust, kuulsusest, rahast või naudingutest. Küll aga suureneb nende nälg Jumala järele, et olla lähedases osaduses Temaga ja tunda Tema südant ning kuulda Ta häält.

Sa ei pruugi mõista kõiki neid mõistatuslikke katsumusi, proovilepanekuid ja hädasid oma elus. Kuid kui süda on täielikult pühendatud Kristusele ja Tema järgimisele, võid sa kindel olla, et Jumalal on oma kindel eesmärk selle kõige keskel – Ta tahab sind liita Joosepi pataljoniga!