TA EI MÕISTA MEID HUKKA by Gary Wilkerson

„Meie vendade süüdistaja, kes süüdistab neid Jumala ees päeval ja ööl.“ (Ilmutuse 12:10). Saatana süüdistused olid üks asi, millega Jeesus siia maa peale tegelema tuli, olles meie elavaks lepinguks. Jumal ei saatnud teoloogiat purustama Saatana valesid – Ta saatis Jeesuse! Piibli kõige esimene prohveteering 1Moosese raamatus kuulutas, et Saatan saab küll salvama Messia kanda, aga Jeesus purustab tema pea (vt 1Moosese 3:15). 2000 aastat tagasi tõi Jeesus selle reaalsuse me eludesse.

Aegajalt juhtub, et ärkan keset ööd üles, suur ärevus südames. Otsekui oleks teinud midagi valesti, aga samas ei tea ka, mida. Taoline tunne tuleb süüdistajalt. Ta sosistab: „Sa pole midagi väärt; sust’ pole mingit asja; oled vaid teistele koormaks. Vaata oma elu – kui palju kordi oled sa omadega puusse pannud! Sa ei muutu ka kunagi.“ Meie suhe selle häälega sai alguse Eedeni aiast, aga kui Jeesus tuli, siis Ta kuulutas: „See on nüüd lõpetatud!“ Ja siis lisas veel imelise kinnituse: „Ärge arvake, et mina hakkan teid Isa ees süüdistama.“ (Johannese 5:45). Jeesus ütles abielurikkumiselt tabatud naisele: "Ega minagi sind hukka mõista; mine ja ära tee enam pattu!" (Johannese 8:11).

On absoluutselt elutähtis, et rajaksime oma elud kindlale alusele, mis peitub teadmises, et Jumal ei süüdista meid kunagi! See alus ei tugine käsule, süüdistustele või meeleheitele, vaid Jumala enda aulisele ja armulikule teole. Seetõttu, kui Ta kuuleb mingit süüdistust tõusmas me vastu, ütleb Ta Jeesusele: „Purusta see!“ Ja sel samal hetkel võime kuulda, kuidas Püha Vaim ütleb: „Ära kuula seda valet! See on juba ristil hävitatud. Jumal ei süüdista sind, sest Tema Poeg on sind vabaks teinud.“

Piibel annab väga selgelt mõista, et me kõik teeme pattu; ka edaspidi. Kuid kui me seda teeme, kuuleme ka Püha Vaimu häält, kes toob meid meie üleastumiste pärast patutunnetusele. Kuid see on üks lootustandev patutunnetus, mis viib rõõmsa meeleparanduse –ja mitte meeleheiteni.

Meile on antud Jeesus ja keset oma meeleheitehetki võime kuulda Tema häält üle kõigi teiste: „Ega minagi sind hukka mõista.“ Andku Jumal sulle armu rajada oma elu sellele alusele ja olla rõõmus!