ERISTADES TÕDE - Carter Conlon

„Kuidas ma küll tean, mis on Jumala tahe? Kuidas võin olla kindel, et elan oma elu Tema tahtes?“ Oled sa kunagi leidnud end küsimas taolisi küsimusi? Kas Jumala tahtega seotud teemad on su jaoks segadust tekitavad, või elad sa pideva hirmu all, et magad maha Tema tahte oma elu jaoks?
Vaatame, mida Jeesus ise Jumala tahte kohta ütles? „Kui keegi tahab teha tema tahtmist, küll ta tunneb õpetusest ära, kas see on Jumalast või räägin ma iseenesest.“ (Johannese 7:17). Ehk teisisõnu – see puudutab kõiki, kes tahavad täita Jumala tahet. Jeesuse kohaselt on nii, et kui su südame igatsus on täita Jumala tahet, sa ka tunned ära ja mõistad, mis on õige. Sa tunned ära Ta hääle, mis ütleb: „See on see tee – seda mööda mine.“
Igatsesin juba nooreeast peale täita Jumala tahet, kuigi mul polnud igakord täit arusaamist, kuidas see mu elus peaks välja nägema? Mäletan, kuidas käisin kirikus ja mõtlesin jutlustajat kuulates: „Kuidas küll need inimesed suudavad üldse midagi sellist kuulata? Kas nad siis tõesti ei näe, kui metsapoole see on?“ Enamuse ajast nad lihtsalt istusid ja kuulasid, kuid nende peamine põhjus kirikus käimiseks oli lihtsalt õnnistatud saada.
Kui inimesed ei taha täita Jumala tahet, tuleb esimese asjana nende ellu õpetuslik segadus, millele peagi järgneb võimetus teha vahet tõe ja vale vahel. Ja kui nende palved siis vastuseta jäävad, jõuavad nad järeldusele, et Jumal ei räägi nendega. Nad tahavad, et nende elud oleks erakordsed. Nad tahavad suuri rahvahulki; tahavad äratada surnuid üles ja panna käsi haigete peale, et need saaksid terveks; nad tahavad rääkida keeltes ja teha kõike muud sarnast, kuid samas ei taha nad elada ja käia Jumala ilmutatud tahtes.

Carter Conlon liitus Times Square’i koguduse pastorite meeskonnaga ps. David Wilkersoni kutsel 1994 aastal. 2001 aastal sai temast koguduse vanempastor.