JUMAL EI OLE MEID IIALGI ALTVEDANUD

Ükskõik, mis meie majanduses ka ei juhtuks; ükskõik, millise kriisiga me ka silmitsi ei seisaks või milline kurbus ja häda meid ei ründaks – MEIE KALLIS ISSAND JUHIB JA HOIAB MEID IGAL MEIE SAMMUL.

Jumal pidi lõpuks loobuma neist, kelle Ta oli päästnud Egiptusest, kuid kes kahtlesid ja piirasid Teda olles just äsja imelisel viisil pääsenud ja juhitud Tema armastavasse rüppe. Jumal ainuüksi ei taha, et me usaldaksime Teda rasketel aegadel - Ta lausa nõuab seda. See on ka põhjus, miks Piibel meid uskmatuse eest nii kõvasti hoiatab. Sest meile on öeldud, et see kurvastab Issandat ja lõikab läbi kõik selle hea töö ja õnnistused, mida Ta meile on tõotanud. Meie uskmatus muudab iga tõotuse „jõuetuks“.

Meie jaoks New York City’s pole see mingi surnud õpetus. See on tegelik reaalsus, mille keskel selleks, et ellu jääda, peame iga päev rakendama kõike, mida ise kantslist kuulutame. Sest kui me ei usaldaks täiel määral Jumala tõotusi ega sõltuks Jeesusest kõigega, mis meil on, kõngeks me hirmu ja paanika kätte lihtsalt ära. Tänavad siin on kui sõjatallermaad – inimesed elavad pideva hirmu ja ohu käes ning kõrvalejääjaid langeb tapmiste läbi kui loogu. Hind, mida maksta teiste teenimise eest, on väga kõrge ja inimeste vajadused lihtsalt meeletud. KUI ME EI HINGAKS JUMALA VANKUMATUTES TÕOTUSTES, OLEKSIME AMMU OMADEGA ÕHTAL.

Aga me ei ole ja me ei tunne ka hirmu. Sest mida hullemaks lähevad olukorrad, seda tugevamaks saame me Püha Vaimu väes!